Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.22 (9 Hlasujících)

1-1,2 kg zvěřiny (kančí, srnčí, jelení, daňčí), 40 dkg cibule,15 dkg slaniny, 2 lžíce sádla, 4 dl červeného vína, 4 dl vody, 2 mrkve, ¼ menšího celeru, (popřípadě 2 zelené papriky, 3 rajčata), 2 cibule, 3 stroužky česneku, 3 bobkové listy, 8 kuliček celého pepře, 5 kuliček jalovce, 5 kuličky nového koření, 2 lžičky mleté sladké papriky, 3 lžíce brusinkové zavařeniny, strouhaný perník.

Sádlo a slaninu vložíme do hrnce a necháme škvařit, po chvilce přidáme nadrobno pokrájenou cibuli. Když je cibule zlatavá, přidáme maso nakrájené na kostky a česnek. Mícháme, necháme maso zatáhnout. Následně obsah hrnce osolíme a zaprášíme paprikou. Přidáme na drobno nakrájenou mrkev, celer, papriku a chvilku restujeme společně s masem, dokud není mírně opečené. Poté přidáme koření. Pokud máme sušené houby, můžeme přidat hrst. Celou směs zalijeme vodou a vínem a necháme zvolna dusit do doby, než je maso měkké. Občas zamícháme. Před koncem dušení přidáme brusinkovou zavařeninu a strouhaný perník na zahuštění. Když maso změkne, můžeme přidat pokrájenou papriku a rajčata a krátce podusíme.

TOP 5 Opomíjených

  • Zaječí sekaná šiška (2011)

    1 zajíc, 1/2 kilogramu vepřového bůčku, 10 dkg housky, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, pepř, sůl, šťáva a...

  • Zvěřinové koule nakládané (2011)

    1-1,2 kg odblaněné zvěřiny, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mletá paprika, 2 cibule, 1 vejce, 15...

  • Závitky s játry (2011)

    1-1,2 kg z kýty zvěřiny,  sůl, pepř, 10 dkg másla, 2 dl bílého vína, 6 kuliček pepře, 3 kuličky...

  • Rolovaná žebra (2011)

    1-1,2 kg plát masa ze žeber, sůl, 5 dkg slaniny, lžíce másla, 1 mrkev, 1 cibule, 1 petržel, 1/4...

  • Játrové placičky (2011)

    50 dkg jater, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 cibule, majoránka, strouhanka, mléko,...

TOP 5 receptů

  • Zvěřina na smetaně (svíčková) (47672)

    ZVĚŘINOVÁ KLASIKA(zvěřina z jelena, daňka, muflona, srnce, černé, zajíce) 1-1,2 kg  zvěřiny z kýty...

  • Marináda divočina (30993)

    1,5 dl červeného vína, 2 dl oleje, 12 dkg jemně nakrájené cibule, 2 stroužky rozmačkaného česneku,...

  • Žebra z černé po manětínsku (24142)

    MŮJ TIP1-2 boky s žebry z divočáka, koření-medová žebírka (můžeme nahradit  kořením Andělská...

  • Zrání zvěřiny obecně (23979)

    Zvěřina obecněZa zvěřinu se považují zvířata, která žijí volně v přírodě a jsou lovena. Maso...

  • Pajšl na smetaně (19699)

    Vnitřnosti z mladého kusu srnčí zvěře:  plíce,  jazyk, srdíčko, 15 dkg jater.2 cibule, 2 lžíce...

Copyright � 2019. V�echna pr�va vyhrazena. Ur�eno pouze pro osobn� vyu�it�.

Podporujeme