1 kg zelených rajčat, 1 kg cibule, 50 dkg mrkve, 1 menší květák, 10 červených paprik, 1 menší hlávka bílého zelí, 1 malá hlávka červeného zelí, 1 kg okurek nebo oloupaných a semeníků zbavených cuket, 2 lžíce soli.
Nálev: 1 Deko podle návodu, 1/2 l oleje.
Zeleninu dobře omyjeme, rajčata nakrájíme na osminky, cibuli nasekáme na jemno, mrkev nahrubo nastrouháme, květák rozebereme na růžičky a košťály nastrouháme, papriky nakrájíme na nudličky, zelí nastrouháme a okurky nebo cukety nakrájíme na kostičky. Vše promícháme a osolíme. Necháme do druhého dne prosolit. Zelenina pustí šťávu. Pak zeleninu znovu promícháme, přelijeme horkým nálevem z Deka s olejem a rozdělíme do sklenic. Zavíčkujeme a uschováme. Deko zeleninu dostatečně konzervuje, takže se nemusí sterilovat.