Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.25 (6 Hlasujících)
AddThis Social Bookmark Button

MŮJ TIP
2 divoké kachny, 0,5 kg uzených vepřových žeber, 10 dkg slaniny, jíška, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, sůl.

Divoké kachny rozčtvrtíme, protáhneme slaninou, posolíme a dáme do pekáče kůží navrch. Kachny trochu podlijeme vodou (vývarem), přidáme koření a navrch kachen rozprostřeme pokrájená uzená žebra která před dokončením pečení vyjmeme. Pečeme do měkka za občasného podlévání vodou. Kachny neobracíme, často je ale poléváme vypečenou šťávou. Nakonec omáčku zahustíme jíškou. Podáváme s bramborovým knedlíkem a zelím.

Doporučení: Když je pečeně téměř hotová, z masa odstraníme hřbetní kost přiléhající k spodní části prsíček a maso vložíme zpět do šťávy. Prsíčka nasáknou výpekem a jsou pak šťavnatější.

Pikantní omáčka ke kachně:
20 dkg žampionů, 5 dkg šunky, citronová šťáva, 1 cibule, 1 dl bílého vína nebo vermutu.

Na výpeku z kachny osmažíme cibuli nakrájenou na tenká kolečka, plátky žampionů, nudličky šunky, podle chuti přidáme citronovou šťávu a krátce podusíme. Směs přidáme k dílům pečené kachny, přidáme víno a ještě krátce podusíme.

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.