1/2 kg paprik, 30 dkg cibule, 1 kg povařených hub (hřibovité, mohou být i žampiony nebo hlíva), 1,5 dkg soli, 10 dkg cukru, 1/2 lžičky tlučeného hřebíčku, 1 lžička pepře, 1 dl octa, 1 lžíce oleje, 1 větší kečup.
Papriky nakrájíme a všechny ingredience smícháme dohromady. Dáváme do skleniček, na jejichž dno jsme dali bobkový list. Sterilujeme 30 minut při 80 st. C.
60 dkg hub, 50 dkg paprik různé barvy, 30 dkg cibule, 2 dkg soli, 6 dkg cukru, 1 dl oleje, 1 dl octa, 25 dl ostrého kečupu, 2 stroužky česneku, 1 feferonka.
Houby nakrájíme, vhodíme do vroucí slané vody a necháme přejít varem. Pak je scedíme a propláchneme studenou vodou. Cibuli nakrájíme nahrubo a necháme zesklovatět na oleji, potom přidáme nakrájené papriky a necháme dusit do poloměkka, pak přidáme všechny ostatní ingredience a necháme chvilinku povařit (česnek utřít nebo prolisovat, feferonku na drobné kousky). Pak dáme do malých skleniček a sterilujeme 20 min při 80°C.
¾ kg hub, 0,5 kg cibule, 0,5 kg paprik, 10 dl octa, 12 dkg oleje, 8 dkg cukru, 2 dkg soli, 1 malý kečup.
Houby nakrájíme na silnější plátky, povaříme v osolené vodě cca 3 minuty a slijeme přes cedník. Nakrájíme na půlkolečka cibuli a papriky na proužky. Dáme do kastrolu, přidáme ocet, olej, cukr, sůl a kečup. Vše společně dusíme a mícháme 15 minut. Pak přidáme houby a necháme 3 minuty probublat.. Nakonec plníme do sklenic a sterilujeme.
2 kg hub, 1 kg paprik, 1/2 kg cibule, 2 dl vody, 30 dkg cukru, 6 hřebíčků, 6 kuliček nového koření, 6 bobkových listů, 1/4 l oleje, 7 dkg soli, 2 dl ostrého kečupu, 2 malé protlaky, 4 dl octa.
Houby pokrájíme a svaříme asi 15 minut. Všechny přísady smícháme dohromady, dáme do zavařovacích sklenic, doplníme vzniklou zálivkou a sterilujeme 20 minut.
1 l vody, 0,4 l octa, 6 dkg soli, 10 dkg cukru, 10 koleček sladidla, 1 lžička olivového oleje.
Nálev necháme svařit 5 minut.
Do sklenice dáme kozí rohy, 2 hřebíčky, 5 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, doplníme kolečky cibule. Můžeme přidat stroužek česneku, bobkový list, kopr. Studený nálev nalijeme do sklenic na papriky a koření. Zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut v páře.
Další články...
- Pikantní čalamáda
- Rybíz jako brusinky
- Švestkové chutney s mandlemi
- Višňová zavařenina s piniovými oříšky
- Džem z jeřabin
- Šípková marmeláda
- Brusinkový relish
- Omáčka dakenbers
- Zeleninové čatní
- Zelenina na svíčkovou
- Zeleninový základ
- Základ pod maso a lečo
- Naložená kořenová zelenina
- Zeleninová směs
- Zeleninová čalamáda