Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1 kg cibule, 1 kg paprik, 1 kg rajčat, 1 kg okurek nebo 1 cuketu ( nebo obojí).

Nálev: 1,5 hrnečku octa, 1 hrneček oleje, 2 vrchovaté lžíce soli, 9 vrchovatých lžic cukru.

Zeleninu očistíme, rajčata sloupneme (nakrojíme, vhodíme do horké vody a hned do studené vody). Vše nakrájíme na kousky, dáme do velkého hrnce, přidáme ingredience
na nálev a na mírném ohni vše dusíme asi 10 minut. Horkou směs plníme do skleniček a sterilujeme asi 20 minut.
 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1,5 kg zelených paprik, 1 kg rajčat, 1/2 kg cibule, 2 dkg soli, 8 dkg cukru, 1,5 dl oleje, 1 dl octa.

Papriky a cibuli pokrájíme na nudličky, rajčata nakrájíme na měsíčky. Vložíme do většího hrnce, přidáme sůl, cukr, olej a ocet a dusíme při nižší teplotě 1 hodinu. Ze začátku, než zelenina pustí šťávu, stále promícháváme, později stačí promíchat občas. Po hodině nalijeme směs do zavařovacích sklenic, zavíčkujeme a sterilujeme při 80°C půl hodiny. Získáme tak výborný základ pod masa na zelenině nebo pro přípravu leča.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1 a 3/4 kg mrkve, 1 a 3/4 kg petrželový kořen, 1 a 3/4 kg celerový kořen, 25 dkg petrželové natě, 25 dkg celerové natě, 20 dkg soli, 50 dkg másla.

Rozpustíme si v kastrolu máslo, přidáme nastrouhané a posekanou zeleninu, osolíme a dusíme do vsáknutí tuku. Naplníme do skleniček se šroubovacím uzávěrem. Nesterilizujeme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1kg rajčat, 30 dkg paprik, 20 dkg cibule, 1 dl oleje, sůl, umělé sladidlo.

Zeleninu nakrájet jako na salát a s olejem vaříme bez pokličky do změknutí. Podle chuti osolíme a přisladíme. Plníme do sklenic a sterilujeme 25 min. při 80°C. Směs je vhodná k k přípravě leča, guláše, nebo pod maso.
 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1 kg zelených rajčat, 1 kg cibule, 50 dkg mrkve, 1 menší květák, 10 červených paprik, 1 menší hlávka bílého zelí, 1 malá hlávka červeného zelí, 1 kg okurek nebo oloupaných a semeníků zbavených cuket, 2 lžíce soli.

Nálev: 1 Deko podle návodu, 1/2 l oleje.
Zeleninu dobře omyjeme, rajčata nakrájíme na osminky, cibuli nasekáme na jemno, mrkev nahrubo nastrouháme, květák rozebereme na růžičky a košťály nastrouháme, papriky nakrájíme na nudličky, zelí nastrouháme a okurky nebo cukety nakrájíme na kostičky. Vše promícháme a osolíme. Necháme do druhého dne prosolit. Zelenina pustí šťávu. Pak zeleninu znovu promícháme, přelijeme horkým nálevem z Deka s olejem a rozdělíme do sklenic. Zavíčkujeme a uschováme. Deko zeleninu dostatečně konzervuje, takže se nemusí sterilovat.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.