Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1 kg šípku, 1 kg cukru, trochu vody, hřebíček.

Šípky rozpůlíme, vyčistíme a dobře propláchneme vodou. Potom dusíme v kastrolu až změknou. Propasírujeme jemným sítem. Protlak zvážíme.
Na 1 kg protlaku dáme 1 kg cukru a pomalu přivedeme k varu. Okořeníme hřebíčkem. Vaříme v hrnci do zhoustnutí. Šípkovou marmeládu dáváme do malých skleniček.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1 l brusinek, 2 dl těžšího červeného vína, 25 dkg hnědého cukru, 25 dkg javorového cukru, 10 hřebíčků, 6 kuliček nového koření, 15 pepřů (koření dáme do sáčku).

Brusinky přebereme, opereme a osušíme. Dáme do přiklopeného hrnce a necháme na malém plameni rozdusit s kořením v sáčku. Asi po 20 minutách, když brusinky pustily šťávu, odklopíme, zesílíme plamen a odpaříme. Vyndáme sáček s kořením. Necháme tři čtvrtiny brusinek vcelku a čtvrtinu rozmixujeme. Do hrnce vrátíme sáček s kořením, vsypeme cukr, vlijeme víno a povaříme ještě asi deset minut. Pak zkusíme, zda směs na chladném talířku želíruje. Pokud ano, vyndáme koření a naplníme za horka do sklenic. Množství cukru lze upravit podle vlastní chuti, ale když se dá velmi málo, relish se může kazit. Není třeba přidávat žádnou želírovací příměs, brusinky mají vlastní pektin. Relish by měl trochu želírovat, ale neměl by být hustý jako zavařenina.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1,5 kg cukety, 1 kg papriky, 1 kg rajčat, 0,5 kg  cibule nakrájené na menší kostičky, 2 polévkové lžíce cukru, 1 lžíce soli, 6 lžic Worcesteru, 6 lžic sojové omáčky, ¼ l oleje, 1 ostrý a 1 sladký kečup.

Vše řádně smícháme v hrnci a pomalu vaříme 20-30min.Pak dáme do skleniček (nejlépe přesnídávkových) a sterilujeme 20 min. při 80°C.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

4 rajčata, 1 červená paprik, 1 zelená paprika, 2 nakyslá jablka, 1 chilli paprička, 3 malé cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky mleté papriky, špetka kardamonu, 7 lžic bílého vinného octa, 60 g cukru, 1/4 lžičky soli.

Rajčata krátce spaříme, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme na malé kousky. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a rovněž nakrájíme na malé kostičky. Chilli papričku omyjeme a rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme na tenké proužky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Veškerou zeleninu vložíme do velkého hrnce, přidáme mletou papriku, kardamon, ocet, cukr a sůl a vše dobře promícháme. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme asi 50 minut na mírném plameni.
Čatní poté naplníme do předem připravených vyvařených sklenic, dobře je uzavřeme a aspoň na 15 minut obrátíme dnem vzhůru.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1 kg mrkve, 70 dkg celeru, 50 dkg petržele, 50 dkg cibule, 5 lžic soli, 6 lžic cukru, 7 lžic octa, 1 1/2 lžičky celého pepře, 1 lžička nového koření, 4 velké bobkové listy.

Zeleninu nakrájíme nebo nahrubo nastrouháme, přidáme vše ostatní a dusíme doměkka. Podle potřeby můžeme přidat malé množství vody. Pak směs rozmixujeme, plníme do menších sklenic a sterilujeme 20 minut při 90°C.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.