75 dkg zvěřiny z černé (kýta, plec), 30 dkg lišek, 2,5 dl vývaru (může být i z masoxu), 2 cibule, 2 stroužky česneku, 5 dkg másla, olej, voda na podlévání, sůl, mletý pepř.
Maso na rozehřátém oleji zprudka orestujeme ze všech stran. Pak maso přendáme do pekáče, přidáme k němu polovinu másla, na povrch naskládáme kolečka česneku a jednu cibuli nakrájenou na kolečka. Podlijeme trochou vývaru, osolíme, opepříme a zakryté pečeme v troubě asi půl hodiny. Ke zbylému oleji po restování masa přidáme zbytek másla, druhou cibuli nakrájenou na kostičky, očištěné a nakrájené lišky, krátce orestujeme a dusíme asi 30 minut. Po půl hodině pečení masa pokryjeme pečeni houbami, přilijeme vývar a pečeme za občasného podlévání odkryté dalších 30 minut. Měkké maso nakrájíme na plátky a podáváme s houbami.