Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

8 velkých plátků z kýty zvěřiny, 60 dkg čerstvých hub (nebo 7 dkg sušených hub), 3 dl smetany, 2 dl vývaru (bujón), sůl, mletý pepř, hladká mouka, olej, jíška.

Náplň: hořčice, 4 plátky šunky, 2 lahůdkové cibulky, 1 červená paprika, pepř.

Naklepané plátky osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Plátky šunky podélně rozpůlíme a na každý plátek s hořčicí položíme polovinu šunkového plátku. Lahůdkové cibulky a papriku očistíme, cibulky rozkrojíme na 4 stejně velké části, papriku podélně nakrájíme na nudličky a obojí poklademe na plátky. Z plátků stočíme závitky a sepneme. Závitky obalíme v mouce, na pánvi na oleji opečeme a vyjmeme. Troubu předehřejeme na 200°C, čerstvé houby (nebo předem namočené sušené houby)  nakrájíme na plátky. Do vypečené šťávy přidáme 2 lžíce oleje a houby  podusíme. Přilijeme smetanu a vývar, povaříme a podle potřeby přisolíme. Zahustíme jíškou. Opečené závitky vložíme do zapékací formy a zalijeme houbovou omáčkou. Zapékáme je v troubě asi 45 min. 

TOP 5 Opomíjených

  • Zaječí sekaná šiška (2011)

    1 zajíc, 1/2 kilogramu vepřového bůčku, 10 dkg housky, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, pepř, sůl, šťáva a...

  • Zvěřinové koule nakládané (2011)

    1-1,2 kg odblaněné zvěřiny, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mletá paprika, 2 cibule, 1 vejce, 15...

  • Závitky s játry (2011)

    1-1,2 kg z kýty zvěřiny,  sůl, pepř, 10 dkg másla, 2 dl bílého vína, 6 kuliček pepře, 3 kuličky...

  • Rolovaná žebra (2011)

    1-1,2 kg plát masa ze žeber, sůl, 5 dkg slaniny, lžíce másla, 1 mrkev, 1 cibule, 1 petržel, 1/4...

  • Játrové placičky (2011)

    50 dkg jater, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 cibule, majoránka, strouhanka, mléko,...

TOP 5 receptů

  • Zvěřina na smetaně (svíčková) (47672)

    ZVĚŘINOVÁ KLASIKA(zvěřina z jelena, daňka, muflona, srnce, černé, zajíce) 1-1,2 kg  zvěřiny z kýty...

  • Marináda divočina (30993)

    1,5 dl červeného vína, 2 dl oleje, 12 dkg jemně nakrájené cibule, 2 stroužky rozmačkaného česneku,...

  • Žebra z černé po manětínsku (24142)

    MŮJ TIP1-2 boky s žebry z divočáka, koření-medová žebírka (můžeme nahradit  kořením Andělská...

  • Zrání zvěřiny obecně (23979)

    Zvěřina obecněZa zvěřinu se považují zvířata, která žijí volně v přírodě a jsou lovena. Maso...

  • Pajšl na smetaně (19699)

    Vnitřnosti z mladého kusu srnčí zvěře:  plíce,  jazyk, srdíčko, 15 dkg jater.2 cibule, 2 lžíce...

Copyright � 2019. V�echna pr�va vyhrazena. Ur�eno pouze pro osobn� vyu�it�.