3/4 kg zvěřiny i s kostmi, 1 velká cibule, 1 plná lžíce sušených hub, 20 dkg celeru, 1 lžíce másla, 4 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, 2 kuličky jalovce, sůl, pažitka.
Zvěřinu opláchneme a vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a přidáme oloupanou a rozpůlenou cibuli, sušené houby a koření. Osolíme a vaříme do měkka. Mezitím na másle osmažíme nahrubo nastrouhaný celer, zalijeme menším množstvím vývaru a povaříme do měkka. Měkké maso z vývaru vyjmeme, obereme, tuhé šlachy oddělíme pryč a pokrájíme na kousky. Vývar procedíme k povařenému celeru a do vroucího vložíme rozklepnuté a rozšlehané vejce a necháme ho srazit. Přidáme pokrájené maso a dochutíme nadrobno nakrájenou pažitkou .