1-1,2 kg z kýty zvěřiny, 1 menší okurka (nebo 2 lžíce naložených hub), 10 dkg másla, 1/4 l bílého vína, mouka, sůl.
Náplň: 12 dkg slaniny, 2 cibule, kůra ze 1/4 citrónu, 1 menší okurka, 1 sardelka, lžíce sekané petrželky, naložené houby, pepř.
Zvěřinu z kýty nakrájíme plátky, naklepeme, osolíme. Potřeme směsí připravenou z cibule, citrónové kůry, okurky, sardelky, sekané petrželky a naložených hub. Vše nadrobno rozsekáme a promícháme. Na každý potřený plátek dáme asi dva plátky slaniny Plátky stočíme, převážeme nití a opepříme. Připravené závitky opečeme na másle (nebo sádle) a dusíme. Když šťáva trochu vysmahne, podlijeme je bílým vínem. Závitky dusíme doměkka, potom je vyjmeme, do šťávy přidáme usekanou okurku nebo 2 lžíce naložených hub, zaprášíme moukou a necháme přejít var. Závitky vložíme zpět do šťávy.