75 dkg silnějších plátků z mladé zvěřiny, sůl, pepř, olej, 5 dl vývaru, hladká mouka.
Náplň: 7 dkg anglické slaniny, 10 dkg vepřových jater (můžou být ze zvěřiny, nebo drůbeží játra), 10 dkg cibule, hrstka sušených hub, sůl. pepř.
Do silněji nakrájených plátků uděláme kapsu, osolíme a opepříme. Na plátek anglické slaniny klademe plátek jater, plátek cibule, trochu povařených sušených hub, opepříme, svineme do roličky a vložíme do otvoru v mase. Kapsu upevníme párátkem. Zbylou nakrájenou cibulku osmahneme, vložíme plátky, podlijeme vodou z hub a dáme péci. Měkké plátky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem, provaříme.