Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

4 plátky z mladé zvěřiny, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce kečupu, pár kapek chilli omáčky, sůl, pepř, lžíce oleje, 3 stroužky česneku.

Prolisujeme česnek, smícháme s ním všechny ostatní ingredience a potřeme osolené a opepřené lehce naklepané plátky. Plátky vložíme do misky a necháme v chladu uležet do druhého dne. Grilujeme na předehřátém grilu.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

4 plátky z mladé zvěřiny, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1 lžíce sladké papriky, sůl, pepř, olej.

Olej smícháme s paprikou, velmi jemně nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Touto marinádou pak potřeme z obou stran plátky. Marinované plátky necháme odležet v ledničce alespoň hodinu. Plátky grilujeme po obou stranách, během grilování potíráme zbylou marinádou.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.50 (1 Hlasující)

4 plátky mladé zvěřiny, 2 stroužky česneku, 4 lžíce whisky, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce ústřicové nebo worcesterové omáčky, ½ lžičky chilli koření, špetka mletého pepře, sůl.

Smícháme olej, whisky, citrónovou šťávu, ústřicovou nebo worcesterskou omáčku, chilli koření, pepř, rozetřený česnek a důkladně promícháme. Osolené maso vložíme do připravené marinády a dáme odležet do ledničky do druhého dne. Poté maso zvolna grilujeme a potíráme marinádou.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

4 plátky kýty nebo hřbetu mladé zvěřiny, 3 lžíce oleje, 1 lžíce piva 1 lžička hořčice, sůl, ¼ lžičky mletého pepře, 1 stroužek česneku, 2 cibule, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 lžíce másla, 1/2 lžičky sladké papriky, ústřicová omáčka.

Smícháme olej, hořčici, 1/2 lžičky soli a pepř. Oloupaný česnek prolisujeme a vmícháme do marinády. Lehce naklepané plátky potřeme marinádou, položíme na sebe a necháme proležet v chladu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kroužky. Papriky rozkrojíme na polovinu, odstraníme semínka, omyjeme a nakrájíme na nudličky Rozehřejeme máslo a cibuli s paprikami na něm osmahneme. Přidáme 1/2 lžičky soli, mletou papriku, zalijeme 2 lžícemi vody a pod pokličkou dusíme 10 minut. Omáčku dochutíme ústřicovou omáčkou. Plátky položíme na gril a grilujeme je po každé straně 5 minut.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1-1,2 kg zvěřiny ze hřbetu, sůl, pepř, 3-5 lžic oleje.
Bylinkové máslo: 70 g másla, 2 malé drobně posekané cibulky, 1 lžíce sekané petrželky.

Hřbet z mladého kusu vykostíme a vyloupneme oba postranní svaly „srdíčka“, vcelku. Pokrájíme je napříč na malé plátky, asi 2 cm tlusté, lehce naklepeme, posolíme a popepříme a natřeme olejem. Necháme asi 1/2 hodiny zaležet a pak grilujeme. Podle potřeby potíráme  olejem. Hotové podáváme s kousky bylinkového másla.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.