3 větší plátky z kýty (sele, kolouch, mladé srnčí), 1 krůtí prsa, 20-30 dkg slaniny, 2 velké cibule, 2 velké papriky, sůl, pepř, olej, hořčice, grilovací koření.
Plátky lehce naklepeme a nakrájíme přes vlákna na malé čtverečky. Krůtí prsa též nakrájíme na čtverečky. Papriku nakrájíme na stejný počet dílů jako slaninu, cibuli rozčtvrtíme a rozloupeme na plátky. Napichujeme střídavě na jehlu, nakonec potřeme hořčicí, osolíme a okořeníme. Dáme péct do trouby na otevřená pekáč, občas podléváme. Nakonec špízy v troubě krátce ogrilujeme.
75 dkg kýty z mladé zvěřiny, sůl, 3 stroužky česneku, mletá paprika, pepř, 12 dkg anglické slaniny, 20 dkg dunajské klobásy (nebo jiné), 12 dkg cibule, olej.
Kýtu nakrájíme na kostky, mírně naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí, opaprikujeme, opepříme, pokropíme olejem a necháme v chladu odležet. Na jehlu napichujeme kousky masa, plátky anglické slaniny, plátky dunajské klobásy, plátky cibule. Grilujeme na roštu, nebo dáme péct do trouby na otevřená pekáč. Občas podléváme. Nakonec špízy v troubě krátce ogrilujeme.
¾ kg kýty z muflončete, 20 dkg cibule, 20 dkg zelené papriky, 1 bílý jogurt, 1 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce citronové šťávy, 3 stroužky česneku, olej, máta peprná, tymián, pepř, sůl.
Kýtu odblaníme, nakrájíme na kostky, vložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme trochu tymiánu, máty, prolisovaný česnek, citronovou šťávu, protlak, jogurt a třetinu oleje. Promícháme a necháme několik hodin odležet, nejlépe do druhého dne. Na jehlu střídavě napichujeme maso, kolečka cibule a kousky zelené papriky. Špíz lehce potřeme olejem a za občasného potírání grilujeme.
0,5 kg kýty z muflončete, 10 dkg uzeného bůčku, nakládané cibulky, 1 zelenou papriku, 2 rajčata, sůl, pepř, 2 stroužky česneku.
Maso nakrájíme na kostky, osolíme. Uzený bůček nakrájíme na větší kostky a obojí promícháme s utřeným česnekem a pepřem. Maso navlékáme na jehly střídavě s cibulkami, plátky papriky, kousky rajčete a grilujeme.
1 kg kýty z muflončete, 12 dkg slaniny, 5 dkg másla, olej, česnek, citron, pepř, sůl, zelená petrželka.
Odblaněnou a odleželou kýtu nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem, zakapeme olejem a necháme do druhého dne v chladu uležet. Maso napichujeme na jehlu střídavě s kolečky cibule a grilujeme. Na talíři je zakapeme máslem a ozdobíme sekanou petrželkou a plátkem citronu.
Další články...
- Šašlik na rumu
- Smažený špíz se sýrem
- Pečená žebra na roštu s bearmskou omáčkou
- Grilovaná kýta ze selátka
- Přírodní plátky na roštu
- Plátky na grilu s bylinkovým máslem
- Grilované kotlety z černé v alobalu
- Sekané placičky na grilu
- Nadívané plátky v alobalu
- Medové plátky na grilu
- Grilované plátky s česnekem
- Grilované plátky s paprikou
- Plátky na grilu marinované ve whisky
- Plátky na grilu s hořčicí a paprikou
- Přírodní grilovaný hřbet s bylinkovým máslem