1- 1,2 kg mladé zvěřiny ze hřbetu nebo kýty, sůl, 1 lžička mletého pepře a 1 lžička tlučených jalovčinek, 10 dkg másla nebo oleje na potírání.
Z kýty nařežeme silnější plátky, lehce je naklepeme, uhladíme, osolíme, potřeme směsí pepře a jalovčinek. Opekáme na grilu, podle potřeby je potíráme tukem. Při podávání klademe na každý plátek kostičku bylinkového másla.
Bylinkové máslo:
12 dkg másla, 1 menší drobně posekaná cibulka, 1 lžička sekané petrželky, 1 lžička sekaného libečku, 3-4 drobně posekané malé lístky ze srdéček celerové natě.
Máslo utřeme s posekanou cibulí, sekanou petrželkou, srdíčky celerové natě a libečku. Dáme vychladit do chladničky a nakrájíme ho kostky.