Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1- 1,2 kg mladé zvěřiny ze hřbetu nebo kýty, sůl, 1 lžička mletého pepře a 1 lžička tlučených jalovčinek, 10 dkg másla nebo oleje na potírání.

Z kýty nařežeme silnější plátky, lehce je naklepeme, uhladíme, osolíme, potřeme směsí pepře a jalovčinek. Opekáme na grilu, podle potřeby je potíráme tukem. Při podávání klademe na každý plátek kostičku bylinkového másla.

Bylinkové máslo:
12 dkg másla, 1 menší drobně posekaná cibulka, 1 lžička sekané petrželky, 1 lžička sekaného libečku, 3-4 drobně posekané malé lístky ze srdéček celerové natě.

Máslo utřeme s posekanou cibulí, sekanou petrželkou, srdíčky celerové natě a libečku. Dáme vychladit do chladničky a nakrájíme ho kostky.

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

4 kotlety ze selete (nebo lončáka), 1 větvička tymiánu, 2 stroužky česneku 10 dkg šunky, 20 dkg žampionů, 1 lžíce citronové šťávy, 1 větší rajče, 1 lžíce oleje, sůl, pepř.

Tymián omyjeme a odkrájíme lístky z větvičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, šunku na kostičky. Žampiony očistíme a rovněž nakrájíme na tenké plátky a smícháme s citronovou šťávou. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Kotlety krátce ogrilujeme z obou stran, osolíme a opepříme. Poté vložíme každou kotletu na jednu fólii alobalu. Šunku, žampiony, rajčata, česnek, citronovou šťávu a tymián smícháme, osolíme, opepříme a fólii zabalíme. Směs rovnoměrně rozdělíme na kotlety. Společně grilujeme asi 25 minut.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

40 dkg zvěřiny z krku, plecka nebo odřezků, 40 dkg vepřového bůčku, 2 velké cibule, 3 stroužky česneku, majoránka, 2 vejce, sekaná petrželka (2 lžíce), libeček (asi 2 snítky), mletý pepř, zázvor, strouhaný muškátový oříšek (asi na špičku nože), 6-10 dkg anglické slaniny v plátcích, lžíce másla, grilovací směs (např. Barbecue).

Zvěřinu, vepřové maso, cibuli a česnek umeleme, přidáme ostatní přísady a vše dobře promícháme, osolíme. Z připravené hmoty tvoříme na prst silné oválné placičky, obalíme je v grilovací směsi (Barbecue) a klademe je na plátek anglické slaniny na grilovací rošt. Grilujeme v troubě asi 5-7 minut, během grilování potírání máslem.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

4 plátky masa ze zvěřiny, 1-2 cibule, 15 dkg slaniny, 1 zelená paprika, 4 feferonky, olej, pepř, sůl, máslo.
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Na jednu polovinu plátku ve vrstvách narovnáme na kolečka pokrájenou cibuli, plátek slaniny, a kousky zelené papriky nakrájené na plátky, 1 feferonku a kousek másla. Plátek přeložíme a sepneme párátkem. Vezmeme čtverec alobalu, potřeme ho olejem a položíme na něj plátek. Poté, co vše pečlivě uzavřeme, grilujeme přibližně 10 až 15 minut.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1 kg mladé zvěřiny, 1,5 dl piva, 1 lžíce medu, 1 lžička citronové šťávy, 1/2 lžičky chilli koření, sůl.

Zvěřinu nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, vložíme do misky a zalijeme směsí z piva, citronové šťávy, medu, soli a koření. Necháme v ledničce naložené alespoň jeden den (plátky za tu dobu alespoň jednou obraťte). Plátky vyjmeme z marinády, grilujeme (variantou je pečení v troubě) a potíráme marinádou.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.