4 plátky z kýty zvěřiny, 1 dl světlého piva, 5 dkg másla, 1 cibule, olej, tymián dle chuti.
Náplň: 4 velké nebo 8 menších masáků, 4 plátky šunky, mletý kmín, mletý pepř, sůl.
Na pánvi mírně osmažíme očištěné, osolené a okmínované celé hlavy masáků po obou stranách.
Plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, na každou porci položíme plátek šunky a obložíme ji osmaženými masáky. Plátky masa zabalíme, zpevníme párátky a vložíme do pekáče, ve kterém jsme rozehřáli máslo a jemně posypeme tymiánem. Na pánvi, na které jsme smažili hlavy masáků zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na malé kousky nakrájené nohy masáka a krátce osmažíme. Když se voda, kterou houby během smažení pustily, téměř odpaří, zalijeme směs pivem, krátce prohřejeme a přidáme do pekáče k masu. Pečeme do změknutí. Během pečení závitky obracíme a můžeme ještě podlévat pivem.