1-1,2 kg zvěřiny z kýty, 8 dkg slaniny, 10 dkg másla, 1 velká cibule, 10 dkg celeru, 10 dkg mrkve, 10 dkg petržele , 8 celých pepřů, 4 zrna nového koření, 1 velký bobkový list, 2 snítky tymiánu, sůl, 1/3 l červeného vína, 2 lžíce mouky, 1/2 lžičky citrónové šťávy, 1/2 lžičky cukru, kousek citrónové kůry.
Zvěřinu protáhneme slaninou a osolíme. Na máslo dáme kořenovou zeleninu, cibuli, orestujeme, přidáme citrónovou kůru, pepř, nové koření, bobkový list a tymián. Pak vložíme zvěřinu, pečeme v mírně vyhřáté troubě a podléváme červeným vínem. Když je zvěřina měkká, šťávu propasírujeme nebo rozmixujeme, zaprášíme moukou a necháme přejít var. Podle chuti upravíme buď přidáním trošky cukru, nebo přikapáním citrónu.