Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

15 dkg jater z mladého kusu, 1 menší cibuli, 2 lžíce worcesteru, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíci kečupu, 2 lžíce brusinkového kompotu, 4 lžíce červeného vína, 3 malé naběračky vývaru, sůl, pepř, olej na smažení.

Játra nakrájíme na plátky, namočíme do mléka a necháme odležet. Játra zprudka orestujte na rozpáleném oleji. Potom hotová játra zlehka osolíme a opepříme. Cibulku rozkrájenou na osminky a rozdělenou na sukýnky přidáme do pánve k játrům a zlehka orestujeme. Pak přidáme protlak, kečup, víno, brusinky, worcester a na závěr  vývar. Vše lehce provaříme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.50 (1 Hlasující)

60 dkg jater, 30 dkg cibule, sádlo, mouka, mletý pepř, bobkový list, několik zrnek nového koření, pepře, jalovce.

Játra nařežeme na plátky přibližně centimetr tlusté a jemně naklepeme. Posypeme pepřem, rozdrceným kořením a na dvě hodiny odložíme. Pak je poprášíme moukou, z obou stran na sádle osmahneme a vyndáme. Na stejném tuku osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli. Játra, cibuli, koření a tuk dáme do hrnce, podlijeme vodou a dusíme za občasného podlévání vodou. Solíme až na talíři.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

40 dkg jater, 4 lžíce jemného kečupu, 10 dkg anglické slaniny, 4 stroužky česneku, 2 lžíce worcesteru, špetka chilli, sůl a pepř, olej.

Játra nakrájíme na kostičky, opepříme a na oleji zprudka opečeme a vyndáme. Na oleji opečeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, zlehka orestujeme, přidáme kečup, worchester a chilli. Můžeme přilít trochu vody, zamícháme a vrátíme zpět játra. Dolijeme vodou, aby byla játra napůl ponořená, a pod pokličkou dusíme do měkka. Nakonec dosolíme a případně přidáme více chilli a pepře.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

50-60 dkg jater z mladého kusu, tuk, 3 cibule, 8 dkg slaniny, mletý pepř, 3 lžíce mouky, 4 papriky, kousek másla, sůl.

Játra předem namočená v mléce omyjeme a pokrájíme na plátky na prst silné. Ty opět pokrájíme na kousky a opepříme. Obalíme je v mouce a napichujeme na jehly střídavě s plátky slaniny, kolečky cibule a kousky zelené papriky. Vložíme na pánev do horkého tuku a opečeme ze všech stran. Osolíme a pokapeme rozehřátým máslem.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

0,5 kg jater, 10 dkg slaniny, 2 vařené brambory, 2 větší oloupaná jablka, sůl, pepř, vejce, strouhanka, olej.

Syrová játra nakrájíme a umeleme dohromady se slaninou, oloupanými vykrájenými jablky a vařenými brambory. Osolíme, opepříme, vmícháme vejce a zahustíme strouhankou. Ze směsi tvoříme karbanátky, obalíme je ve strouhance a usmažíme.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.