Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 Hlasující)

50 dkg kýty nebo hřbetu ze selete, 1 středně velká miska sterilovaných žampionů, 1-2 pórky, 2 stroužky česneku, 1 lžička glutasolu, špetka mletého kmínu, 3 lžíce sojové omáčky, sůl olej.
Na obalení masa: 2 vejce, sůl, 1 lžička solamylu, voda.

Maso nakrájené na malé plátky, naklepeme, osolíme a promíchejte v misce v těstíčku ze solamylem, vajec a vody. Plátky vložíme na pánev do rozpáleného oleje  smažíme na prudkém ohni a maso stále míchejte. Až se plátky oddělí a maso zbělí, přidejte houby. Po houbách přidejte k masu pórek šikmo nakrájený na delší proužky a koření. Směs smažíme za stálého míchání na prudkém ohni ještě asi 5 minut a před závěrem smažení přidejte glutasol a rozmačkaný česnek.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.50 (1 Hlasující)

1-1,2 kg zvěřiny z  kýty, sůl, pepř, 2 lžíce mouky, 10 dkg sádla nebo oleje, 1 lžíce sekaných kaparů, 1 lžička cukru, 2 dl kysané smetany, 2 dl bílého vína, troška strouhané citrónové kůry.

Z kýty nakrájíme plátky, naklepeme je, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Opečeme na tuku doměkka. Měkké plátky vyjmeme, do šťávy dáme posekané kapary, cukr, podle chuti citrónovou šťávu, smetanu a bílé víno. Rozmícháme, do omáčky vložíme upečené plátky a necháme je v ní ještě chvíli rozležet.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

75 dkg  kýty ze selete, 4 dl černého silnějšího tmavého piva, sůl, pepř, steakové koření, stroužek česneku, olej.

Kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, naklepeme, potřeme česnekem, okořeníme, potřeme olejem a zalijeme v misce pivem. Plátky v marinádě necháme v chladu odležet, nejlépe do druhého dne. Plátky vyndáme z marinády, osolíme, zprudka opečeme na pánvi a vložíme na pekáč. Plátky podlijeme zbylou marinádou a pečeme do měkka.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

75 dkg  krkovičky nebo kýty z černé (sele, lončák), 3 lžíce oleje nebo jiný tuk, mletý pepř, 4 prolisované stroužky česneku, 1 lžíce ústřicové nebo sójové omáčky,  1 lžíce kečupu, 2 lžičky mleté papriky, trocha cukru, 2 větší cibule.

Plátky masa tence naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem a vložíme do pekáče vytřeného tukem. Na maso dáme zbývající rozmíchané ingredience a poklademe plátky cibule. Podlijeme trochou vody nebo vývarem z kostky a pomalu dusíme v troubě při 200 °C. V průběhu dušení podléváme. Dusíme cca 1 hodinu, podle tloušťky masa.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.00 (1 Hlasující)

6 plátků mladé zvěřiny, olej,  sůl, mletý pepř, 2 dl sladké smetany, 1,5 dl vývaru (nebo bujónu),  3 lžíce hořčice, 2 lžíce zelených vypeckovaných oliv.

Maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme zprudka na oleji. Potom zalijeme vývarem, smetanou, v níž jsme rozšlehali hořčici a přidáme nahrubo nasekané olivy. Přikryjeme a při mírné teplotě dusíme 15 minut.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.