Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

75 dkg mladé zvěřiny z kýty nebo hřbetu, 5 dkg strouhaného uzeného sýra, 4 bílky, 1 lžíce Solamylu, strouhanka, hořčice, sůl.

Nakrájené plátky naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí a necháme chvíli odležet. Plátky obalíme ve směsi sýra smíchaného se strouhankou. Bílky ušleháme a promícháme se Solamylem. Řízky namáčíme do sněhového těstíčka a ihned smažíme v rozpáleném tuku.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.50 (1 Hlasující)

1-1,2 kg zvěřiny z kýty, sůl, pepř, hladká mouka, sádlo nebo oleje, 1 lžička cukru, 2 dl kysané smetany, 2 dl bílého vína, troška strouhané citrónové kůry.

Z kýty nakrájíme plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Opečeme na tuku doměkka. Měkké plátky vyjmeme, do šťávy dáme podle chuti cukr, citrónovou šťávu, smetanu a bílé víno. Rozmícháme, do omáčky vložíme upečené plátky a necháme je v ní ještě chvíli rozležet.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.80 (5 Hlasujících)

4 plátky ze selete, polohrubá mouka, 4 plátky tvrdého sýra, 4 silnější plátky anglické slaniny, 2 větší jablka, sůl, pepř, olej.

Plátky naklepáme, osolíme, opepříme a necháme chvíli uležet. Plátky obalíme v polohrubé mouce a zprudka opečte po obou stranách. Plátky opečeného masa rozložíme na pekáč a zalijeme vypečenou šťávou. Na každý plátek položíme silnější plátek anglické slaniny a plátek oloupaného jablka. Připravené maso mírně podlijeme vodou a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Před koncem pečení položíme na každý plátek plátkový sýr a necháme zapéct ještě 5 minut.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1-1,2 kg zvěřiny z kýty černé (srnčí, jelení,daňčí), 2-3 středně velké cibule, 15 dkg anglické slaniny, olej, sůl.

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Nakrájíme cibuli a slaninu na kostičky. Do kastrolu vložíme maso s cibulí a slaninou a lehounce zalijeme olejem a vše promícháme. Necháme nejlépe do druhého dne v lednici odležet. Druhý den dáme vše do pekáčku, podlijeme mírně vodou, můžeme ještě přidat trochu sádla nebo másla a pečeme v troubě při 220 st.C za občasného podlévání do měkka.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.50 (3 Hlasujících)

1-1,2 kg zvěřiny ze hřbetu, sůl, pepř, mletý kmín, máslo nebo oleje, 3 velké cibule, 4 velkých jablek, 1/4 l piva, jíška.

Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a okořeníme směsí mletého pepře a mletého kmínu. Na másle nebo jiném tuku je opečeme doměkka na pánvi. Plátky vyjmeme a do tuku přidáme cibule pokrájené na kolečka-osmahneme, jablka pokrájená na lístky (bez jádřinců), přilijeme pivo a krátce ještě podusíme doměkka. Podle potřeby osolíme a opepříme, zahustíme jíškou. Při podávání navršíme na plátky.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.