50-75 dkg zvěřiny, 1 cibule, 5 dkg slaniny, 1 lžička citrónové šťávy, 1 lžička krystalového cukru, 1,5 dl červeného vína, 10-15 dkg čerstvých hub nebo přiměřené množství mražených hub, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce hladké mouky, 5 kuliček nové koření, tuk, sůl.
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, obalíme v hladké mouce a na pánvi pánvi opečeme. Maso vyjmeme a do výpeku dáme rozškvařit kostičky slaniny, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a krátce orestujeme. Do pekáče přendáme obsah pánve, rajčatový protlak, citrónovou šťávu, na malé plátky nakrájené houby, nové koření, víno, cukr, sůl, trochu vody. Přikryté dusíme asi 10 minut. Potom do této omáčky vložíme maso, přikryjeme a dodusíme do měkka.