1-1,2 kg zvěřiny ze hřbetu, 15dkg anglické slaniny, 1 velká cibule, 2 lžíce mouky, sůl, lžička papriky, sádlo, 1 mrkev, 2 zelené papriky, 2-3 větší rajčata, 2 lžíce hrášku, 3-4 nakrájené hříbky nebo jiné houby, 1/3 l hovězí polévky (nebo vývar z Masoxu).
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme osolíme, opepříme, opaprikujeme a obalíme v mouce. Slaninu a cibuli pokrájíme a opečeme. Plátky vložíme na slaninu s cibulkou, přidáme lžíci sádla a opečeme je. Pak přidáme pokrájenou mrkev, zelené nakrájené papriky, nakrájenou kyselou okurku, rajčata, hrášek a nakrájené hříbky nebo jiné houby a vše osolíme. Podlijeme trochou hovězí polévky a vše dusíme doměkka.