Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.50 (2 Hlasujících)

1-1,2 kg zvěřiny ze hřbetu, 15dkg anglické slaniny, 1 velká cibule, 2 lžíce mouky, sůl, lžička papriky, sádlo, 1 mrkev, 2 zelené papriky, 2-3 větší rajčata, 2 lžíce hrášku, 3-4 nakrájené hříbky nebo jiné houby, 1/3 l hovězí polévky (nebo vývar z Masoxu).

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme osolíme, opepříme, opaprikujeme a obalíme v mouce. Slaninu a cibuli pokrájíme a opečeme. Plátky vložíme na slaninu s cibulkou, přidáme lžíci sádla a opečeme je. Pak přidáme pokrájenou mrkev, zelené nakrájené papriky, nakrájenou kyselou okurku, rajčata, hrášek a nakrájené hříbky nebo jiné houby a vše osolíme. Podlijeme trochou hovězí polévky a vše dusíme doměkka.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1-1,2 kg kyty nebo hřbetu, 10 dkg másla, 10 dkg slaniny, 2 střední  mrkve, 2 zelené papriky, 1 větší kyselá okurka, 2 až 3 rajčata, 1 až 2 hříbky ( nebo žampiony), lžička sladké červené papriky, 1 až 2 cibule, jíška.

Cibuli pokrájíme se slaninou a zpěníme v hrnci. Na to vložíme naklepané osolené a opaprikované plátky a prudce opečeme (pozor, aby se cibulka nespálila). Pak přidáme všechnu nakrájenou zeleninu, houby a dusíme do měkka. Měkkou zvěřinu vyjmeme a omáčku zahustíme jíškou.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1-1,2 kg zvěřiny ze hřbetu nebo kýty, sůl, mletý pepř, česnek, mléko, 1 lžíce mleté papriky, 10 lžic polohrubé mouky, špetka tymiánu, olej na smažení.

Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a silně potřeme rozmačkaným česnekem. Naskládáme do misky a zalijeme mlékem. Necháme uležet do dalšího dne v ledničce. Mouku smícháme s paprikou a tymiánem. Maso vyjmeme z mléka, necháme okapat, osušíme ubrouskem a obalíme v paprikové mouce. Na rozpáleném oleji osmažíme z každé strany asi dvě minuty.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.00 (1 Hlasující)

50-75 dkg plátků z mladé zvěřiny, 1-2 cibule, tvrdý sýr, 1 šlehačka, tuk, mletý pepř, sůl.

Na pekáč vymazaný tukem naklademe silnou vrstvu na kolečka nakrájené cibule. Na cibuli položíme naklepané, osolené a opepřené plátky a posypeme vydatně strouhaným sýrem. Zalijeme šlehačkou a v troubě upečeme do měkka.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

50-75 dkg plátků ze selete, 30 dkg strouhaného sýra, mléko, polohrubá mouka, 1 šlehačka, sůl.

Plátky masa naklepeme, osolíme a obalíme v těstíčku z vejce, mouky a mléka. Osmažíme po obou stranách na oleji dozlatova. Do vymazaného pekáče naskládáme osmažené plátky, zasypeme je sýrem a zalijeme šlehačkou. V předem vyhřáté troubě zapečeme.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.