75 dkg zvěřiny na plátky, tuk, kousek anglické slaniny, 1 lžička citrónové šťávy, 1 lžička krystalového cukru, 1,5 dl červeného vína, 30-40 dkg čerstvých hub, nebo přiměřené množství mražených (nebo namočených sušených), 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce hladké mouky, 5 kuliček nové koření, sůl.
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Plátky v pánvi na rozehřátém tuku z obou stran opečeme téměř doměkka a vyndáme. Do výpeku dáme rozškvařit kostičky slaniny, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a krátce orestujeme. Pak přidáme rajčatový protlak, citrónovou šťávu, na malé plátky nakrájené houby, nové koření, víno, cukr, sůl, trochu vody a přikryté dusíme asi 10 minut. Potom do této omáčky vložíme maso, přikryjeme a dodusíme doměkka.