Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.83 (3 Hlasujících)

4 plátky z mladé zvěřiny, 3 cibule, kelímek smetany na vaření, 20 dkg tvrdého sýra, 2 lžičky sladké papriky, 1/2 lžičky pálivé papriky, 1/2 lžičky soli, 4 plátky anglické slaniny, ústřicová (nebo sojová) omáčka.

Cibuli nakrájíme na kolečka a osmažíme na pánvi, dokud se od sebe kolečka neoddělí. Maso naklepeme, osolíme a obalíme ve směsi mletých paprik. Na vymazaný pekáč dáme cibuli a na ní poklademe plátky masa. Pečeme cca 30 minut, mírně podléváme.Mezi tím si připravíme směs: Nastrouháme sýr na jemno a přidáme smetanu, podle chuti přidáme ústřicovou (nebo sojovou) omáčku. Vznikne hustější hmota. Směs naneseme na každý plátek masa, a navrch položíme plátek anglické slaniny a ještě 10 minut zapečeme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 2.50 (2 Hlasujících)

75 dkg kýty z černé, 4 stroužky česneku, 10 dkg cibule, sůl, olej.

Na zálivku: 2 lžíce oleje, 1 lžíci ústřicové nebo sójové omáčky, 1 lžíci worcesteru, 2 lžíce kečupu, 1/2 lžičky cukru, mletá papriku, pepř.

Z kýty nakrájíme plátky, mírně je naklepeme a potřeme česnekem utřeným s troškou soli. Pekáč vytřeme olejem, položíme do něj plátky, poklademe na kolečka nakrájenou cibulí a zalijeme zálivkou. Pečeme ve vyhřáté troubě doměkka.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 2.25 (2 Hlasujících)

1-1,2 kg  kýty z černé, olej, 1,5 dl tuzemského rumu, 10 dkg másla, 5 dkg  cukru, sůl, 10 kuliček černého pepře, 5 kuličky jalovce.

Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Rozdrtíme pepř a jalovec spolu se solí a touto směsí posypeme plátky. Maso naskládáme do misky a zalijeme rumem. V chladu necháme marinovat do druhého dne. Druhý den jednotlivé porce vyjmeme z rumové marinády, obalíme je v cukru a na rozpálené pánvi po obou stranách opečeme dozlatova. Přilijeme rum a dusíme na mírném plameni, až se rum ze dvou třetin vyvaří. Potom přidáme máslo a necháme ho jen rozpustit.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.