2 zaječí předky, 30 dkg prorostlého vepřového masa, 1 lžíce strouhanky, 1/2 lžičky strouhané cibule, podle chuti mleté koření (pepř, nové koření, zázvor}, špetka citrónové kůry, 5 dkg slaniny, sůl, 1 vajíčko, 2 lžíce vína, 10 dkg másla, 1 cibule, 3 lžíce kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel), 1/4 l kyselé smetany, lžička mouky.
Vepřové a odblaněnou zvěřinu ze zaječích předků jemně umeleme, přidáme strouhanku, 1/2 lžičky strouhané cibule, koření (pepř, nové koření, zázvor), citrónovou kůru, sekanou slaninu a sůl. Vše promícháme a přidáme vajíčko. Uděláme šišku, pokropíme vínem a dáme péci na cibuli, zeleninu a máslo. Šťávu propasírujeme a můžeme ji nakonec zalít smetanou. Podáváme ji v omáčníku.