Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (1 Hlasující)

Těstíčko obecně:
Připravujeme ho z vajec, polohrubé mouky, mléka, soli a dalších ingrediencí. Část mléka můžeme nahradit pivem, smetanou nebo vínem. Do hotového těstíčka můžeme přimíchat nakrájenou pažitku či jiné bylinky, nakrájenou šunku, nastrouhaný tvrdý sýr, směs různé zeleniny, hub nebo dochucovací prostředky například kečup, ústřicovou omáčku, sojovou omáčku, čili omáčku nebo různé hotové marinády. Plátky je nejlépe napřed obalit v hladké mouce, potom je namočíme do těstíčka popř. ještě jednou obalíme v polohrubé mouce a smažíme na pánvi.

Těstíčko s česnekem:
2 vejce, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička worcesteru, 1 lžička ústřicové omáčky, 1 lžička hořčice, 2 lžíce solamylu, 2 stroužky česneku.
Do těstíčka rozmíchaného ze surovin maso naložíme na 24 hodin. Pak naklepané a osolené řízky obou stran osmahneme na rozpáleném oleji.

Pivní těstíčko:
2 dl světlého piva, 2 vejce, sůl, pepř, olej na smažení, polohrubá mouka, 5 dkg strouhaného sýra, petrželová nať.
V pivu rozšleháme vejce, přidáme mouku, sýr, petrželku, ochutíme pepřem a osolíme. Maso z kýty nebo hřbetu nakrájíme řízky, naklepeme a obalíme v těstíčku. Osmahneme po obou stranách dozlatova.

Pikantní těstíčko:
4 lžíce pálivé papriky, 1 lžička kari koření,4 stroužky utřeného česneku, 1 lžička mletého kmínu, 2 lžičky majoránky4 vejce, 1,5 lžičky Solamylu, sůl.
Do připravené marinády naložíme plátky a necháme nejméně 24 hodin uležet. Smažíme v rozpáleném tuku.

Nadýchané a chutné těstíčko:
Nadýchané a chutné těstíčko na obalování plátků ( z vejce, hladké mouky, mléka, soli) získáme, když do něj přidáme prášek do pečiva.

Chlebové těstíčko:
Starší chléb (bez kůrky) nakrájíme na kostky, a v míse pokapeme světlým pivem. Přidáme vejce, majoránku, utřený česnek, kmín, sůl a vše rozmačkáme na kaši. Je-li řídká, zahustíme hladkou moukou. Na talíř dáme vrstvu chlebové kaše, položíme naklepaný osolený řízek a pomažeme chlebovým těstem. Z talíře sesuneme na pánev s rozpáleným olejem a smažíme po obou stranách.

Marináda na řízky I:
Sklenka červeného vína, špetka tymiánu, 1 bobkový list, 5 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky jalovce, 1 nasekaná cibule, sůl.
Naklepané řízky proložené cibulí vložíme do chladné marinády a necháme odležet do druhého dne i déle.

Marináda na řízky II:
V červeném víně rozmícháme hořčici, drcený jalovec, tymián, pepř a olej. Kousky jalovce po vyndání z marinády setřeme.

TOP 5 Opomíjených

  • Zaječí sekaná šiška (2011)

    1 zajíc, 1/2 kilogramu vepřového bůčku, 10 dkg housky, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, pepř, sůl, šťáva a...

  • Zvěřinové koule nakládané (2011)

    1-1,2 kg odblaněné zvěřiny, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mletá paprika, 2 cibule, 1 vejce, 15...

  • Závitky s játry (2011)

    1-1,2 kg z kýty zvěřiny,  sůl, pepř, 10 dkg másla, 2 dl bílého vína, 6 kuliček pepře, 3 kuličky...

  • Rolovaná žebra (2011)

    1-1,2 kg plát masa ze žeber, sůl, 5 dkg slaniny, lžíce másla, 1 mrkev, 1 cibule, 1 petržel, 1/4...

  • Játrové placičky (2011)

    50 dkg jater, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 cibule, majoránka, strouhanka, mléko,...

TOP 5 receptů

  • Zvěřina na smetaně (svíčková) (47672)

    ZVĚŘINOVÁ KLASIKA(zvěřina z jelena, daňka, muflona, srnce, černé, zajíce) 1-1,2 kg  zvěřiny z kýty...

  • Marináda divočina (30993)

    1,5 dl červeného vína, 2 dl oleje, 12 dkg jemně nakrájené cibule, 2 stroužky rozmačkaného česneku,...

  • Žebra z černé po manětínsku (24142)

    MŮJ TIP1-2 boky s žebry z divočáka, koření-medová žebírka (můžeme nahradit  kořením Andělská...

  • Zrání zvěřiny obecně (23979)

    Zvěřina obecněZa zvěřinu se považují zvířata, která žijí volně v přírodě a jsou lovena. Maso...

  • Pajšl na smetaně (19699)

    Vnitřnosti z mladého kusu srnčí zvěře:  plíce,  jazyk, srdíčko, 15 dkg jater.2 cibule, 2 lžíce...

Copyright � 2019. V�echna pr�va vyhrazena. Ur�eno pouze pro osobn� vyu�it�.