Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

4 zvěřinové plátky,  3 lžic kysané smetany, asi 1 dl vývaru (může být z Masoxu), hladká mouka, sůl, olej.

Náplň: 1 cibule, 5 dkg hub (žampiónů), ústřicová omáčka, kousek petrželové natě, pepř, 2 lžíce kysané smetany, rajčatový protlak, žloutek, hladká mouka, sůl.

Cibuli, petrželku a houby nadrobno posekáme a podusíme na trošce oleje. Ochutíme solí, ústřicovou omáčkou a pepřem. Zaprášíme hladkou moukou, vmícháme rajčatový protlak, 2 lžíce smetany a žloutek. povaříme, aby vznikla hustější hmota.
 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

8 větších plátků, 1 cibule, malý kousek celeru, mrkve a petržele, 2 lžičky hladké mouky, máslo, sůl, pepř.

Náplň: 6 dkg plátků šunky (nebo anglické slaniny),

Plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Na plátek zvěřiny položíme plátek šunky (nebo anglické slaniny), přehneme a sepneme jehlou nebo párátkem.
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme nadrobno pokrájenou kořenovou zeleninu, orestujeme, přidáme plátky a opečeme je. Vše trošku podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, zasmahneme a povaříme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

4 větší plátky, sůl, olej.

Náplň: 10 dkg vepřových (nebo drůbežích) jater, 10 dkg žampiónů, 2 menší rajčata, sůl, špetka pepře a nového koření, 0,5 dl červeného vína.

Plátky naklepeme a osolíme. Na pánev dáme orestovat pokrájené játra, žampiony a rajčata. Osolíme, okořeníme, podlijeme vínem a krátce podusíme. Směs dáme na polovinu plátků, přehneme, spojíme párátky a upečeme na oleji.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

4 silnější plátky z  mladé zvěřiny,  sůl, pepř,  hladká mouka, strouhanka, 1 vejce, olej.

Náplň: 1 lžíce hořčice, 4 plátky ementálu, 4 plátky šunky, sůl, pepř.

Do plátků prořízneme kapsy, vnitřek vytřeme hořčicí osolíme a opepříme. Do každé kapsy vložíme plátek šunky, plátek sýra a kapsu uzavřeme párátkem. Řízky osolíme a opepříme, obalíme v trojobalu a smažíme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

4 silnější plátky z  mladé zvěřiny, sůl, olej.

Náplň: 12 sušených švestek, 1 jablko, 10 dkg šunky, tymián, zázvor, pepř, sůl,

Plátky podélně nařízneme a po obou stranách naklepeme. Do vzniklé kapsy vložíme 3 vypeckované sušené švestky (1/2 hodiny předtím máčené ve vodě), přidáme nádivku z jablek a šunky nakrájených na kostičky a jemně okořeníme. Naplněnou kapsu sepneme párátkem, osolíme, opepříme a na pánvi osmažíme nebo potřeme olejem a grilujeme. 

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.