4 zvěřinové plátky, 3 lžic kysané smetany, asi 1 dl vývaru (může být z Masoxu), hladká mouka, sůl, olej.
Náplň: 1 cibule, 5 dkg hub (žampiónů), ústřicová omáčka, kousek petrželové natě, pepř, 2 lžíce kysané smetany, rajčatový protlak, žloutek, hladká mouka, sůl.
Cibuli, petrželku a houby nadrobno posekáme a podusíme na trošce oleje. Ochutíme solí, ústřicovou omáčkou a pepřem. Zaprášíme hladkou moukou, vmícháme rajčatový protlak, 2 lžíce smetany a žloutek. povaříme, aby vznikla hustější hmota.
8 větších plátků, 1 cibule, malý kousek celeru, mrkve a petržele, 2 lžičky hladké mouky, máslo, sůl, pepř.
Náplň: 6 dkg plátků šunky (nebo anglické slaniny),
Plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Na plátek zvěřiny položíme plátek šunky (nebo anglické slaniny), přehneme a sepneme jehlou nebo párátkem.
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme nadrobno pokrájenou kořenovou zeleninu, orestujeme, přidáme plátky a opečeme je. Vše trošku podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, zasmahneme a povaříme.
4 větší plátky, sůl, olej.
Náplň: 10 dkg vepřových (nebo drůbežích) jater, 10 dkg žampiónů, 2 menší rajčata, sůl, špetka pepře a nového koření, 0,5 dl červeného vína.
Plátky naklepeme a osolíme. Na pánev dáme orestovat pokrájené játra, žampiony a rajčata. Osolíme, okořeníme, podlijeme vínem a krátce podusíme. Směs dáme na polovinu plátků, přehneme, spojíme párátky a upečeme na oleji.
4 silnější plátky z mladé zvěřiny, sůl, pepř, hladká mouka, strouhanka, 1 vejce, olej.
Náplň: 1 lžíce hořčice, 4 plátky ementálu, 4 plátky šunky, sůl, pepř.
Do plátků prořízneme kapsy, vnitřek vytřeme hořčicí osolíme a opepříme. Do každé kapsy vložíme plátek šunky, plátek sýra a kapsu uzavřeme párátkem. Řízky osolíme a opepříme, obalíme v trojobalu a smažíme.
4 silnější plátky z mladé zvěřiny, sůl, olej.
Náplň: 12 sušených švestek, 1 jablko, 10 dkg šunky, tymián, zázvor, pepř, sůl,
Plátky podélně nařízneme a po obou stranách naklepeme. Do vzniklé kapsy vložíme 3 vypeckované sušené švestky (1/2 hodiny předtím máčené ve vodě), přidáme nádivku z jablek a šunky nakrájených na kostičky a jemně okořeníme. Naplněnou kapsu sepneme párátkem, osolíme, opepříme a na pánvi osmažíme nebo potřeme olejem a grilujeme.