1-1,2 kg zvěřiny ze hřbetu, sůl, pepř, olej, 10 dkg anglické slaniny, 2 utřené stroužky česneku, 2 dl vývaru, hladká mouka, 15 dkg žampiónů (nebo jiných hub), máslo.
Náplň: 0,5 kg mletého vepřového plecka (nebo mletého z černé), 1-2 žloutky, 2 lžíce sladké smetany, 0,5 dl Staré Myslivecké, sůl, na špičku nože (malá špetka) pepře, zázvoru, majoránky, muškátového květu a oříšku (celkem asi 1 plná lžička koření).
Vepřové plecko umeleme, přidáme žloutek, smetanu, 0,5 dl Staré Myslivecké (nebo jiného destilátu), osolíme, okořeníme a vše dobře promícháme. Je-li směs příliš hustá, přidáme žloutek, je-li příliš řídká, přidáme trošku strouhanky.
Zvěřinu nakrájíme na silnější plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Pak do každého medailónku uděláme kapsu, kterou naplníme troškou připravené náplně. Navrch potřeme medailónky jemně utřeným česnekem. Zbylou nádivku zabalíme do plátku anglické slaniny a závitky převážeme nití. Připravené medailónky i závitky opečeme na pánvi dočervena. Měkké medailónky i závitky vyjmeme a dáme do tepla. Šťávu zaprášíme moukou, přilijeme hovězí vývar (nebo horkou vodu s Masoxem). Necháme přejít var a do hotové šťávy přidáme žampióny podušené na másle s troškou pepře a soli, které jsme si předem připravili.