Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1-1,2 kg zvěřiny z kýty, sůl, sádlo, pepř, polohrubá mouka.

Náplň: 15 dkg hříbků nebo žampiónů (popřípadě jiných hub), 10 dkg slaniny a 2 cibule pokrájené na tenké plátky, špetka mletého kmínu (můžeme nahradit jiným kořením), 1 vejce, sůl.

Pokrájené houby podusíme na sádle, přidáme špetku kmínu, vejce a osolíme. Z kýty nakrájíme plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Vždy dva plátky vybereme k sobě, tak aby se pokrývaly. Na spodní plátek poklademe plátky slaniny, kroužky cibule, navršíme smaženici z hub. Druhým plátkem přiklopíme a sepneme párátky nebo zavážeme nití. Plněné plátky obalíme v mouce, osmažíme v rozpáleném oleji na pánvi po obou stranách. Hotové plněné plátky potřeme rozpuštěným máslem. 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

0,5kg kýty, olej, 1 dl červeného vína, hladká mouka, mletý pepř, mletý kmín, sůl.

Náplň: 10-15 dkg čerstvých (nebo mražených) hub, slanina, 1 menší cibule, sůl..
Směs hub podusíme na slanině a cibuli (můžeme přidat nakrájený pórek), osolíme.

Z kýty nařežeme plátky, naklepeme, okořeníme a osolíme. Na polovinu každého plátku navršíme smaženici z hub. Plátky přehneme, spojíme párátky a obalíme v mouce. Na rozehřátém oleji je z obou stran opečeme, podlijeme vínem (víno můžeme vynechat) a vodou (můžeme přidat 2 bobkové listy a 4 kuličky nového koření) a dusíme doměkka. Nakonec šťávu zahustíme. 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

60 dkg kýty, sůl, mletý pepř, hl. mouka, tuk.

Náplň: 10 dkg cikánské pečeně (nebo anglické slaniny), 4 stroužky česneku, hořčice.

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, lehce opepříme. Jednu půlku plátku potřeme rozetřeným česnekem, hořčicí. Položíme plátek cikánské pečeně a plátek masa přehneme, sklepeme nebo přichytíme špejlí. Plátky obalíme v mouce a pomalu opékáme a obracíme. 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1-1,2 kg zvěřiny z kýty, sůl,

Náplň: 1 velká cibule, 1/2 lžičky strouhané citrónové kůry, 1 lžička sardelové pasty, 1 lžíce rozsekaných kaparů, 1 vejce, 1/2 lžičky tlučeného kmínu a drcených jalovčinek, 10 dkg čerstvých sekaných hub (např. žampionů), podle potřeby trošku strouhanky, 12 dkg slaniny v plátcích.

Zvěřinu nakrájíme na plátky, naklepeme,osolíme. Plátky potřeme směsí z čerstvě rozsekaných hub, nastrouhané cibule, citrónové kůry, sardelové pasty, kaparů, vejce, soli, tlučeného kmínu a drceného jalovce. Je-li třeba, přidáme trošku strouhanky, aby směs byla hezky vláčná. Na potřený plátek položíme  nepotřený plátek, spojíme a zabalíme s několika plátky slaniny do alobalu a upečeme doměkka. 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

4 zvěřinové plátky,  mletá paprika, pepř, sůl.

Náplň: 4 menší sterilované okurky, 2 vejce, kousek vepřového uzeného masa.

Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Na každou půlku dáme půlku nakrájeného natvrdo uvařeného vejce, kostičky uzeného a 1 nakrájenou okurku. Plátky přehneme a okraje sepneme párátkem. Na oleji osmahneme cibulku, při dáme mletou papriku, plátky a dusíme doměkka. 

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.