Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.00 (1 Hlasující)

0,5 kg zvěřiny, 1 rohlík, mléko, 1 vejce, sůl, mletý pepř, olej, 1 cibule, stroužek česneku, 1 hřebíček, 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, bobkový list, špetka tymiánu, 4 kuličky jalovce, 1,5 dl bílého vína, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce petrželové natě, 4 lžíce strouhaného sýra.

Zvěřinu odblaníme, umeleme, spojíme s vymačkanému rohlíky namočenými v mléce, vejcem, osolíme a opepříme. Prohněteme a vytvoříme řízky. Opečeme je z obou stran na oleji, přidáme nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme, přidáme koření, podlijeme vínem a dusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme vodou. Ještě než jsou řízky hotové, přidáme rajčatový protlak. Je-li třeba, zředíme vodou nebo vývarem. Nakonec vyjmeme jalovec a bobkový list. Řízky podáváme přelité omáčkou.  Posypeme strouhaným sýrem.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

0,5kg zvěřiny, 1 vejce, 1,5 dl mléka, 5 lžic strouhanky, hladká mouka, sádlo, 40 dkg sterilovaného leča, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 dl smetany, mletá paprika, sůl, pepř.

Zvěřinu odblaníme, umeleme, smícháme s vajíčkem rozdělaným v mléce, přisypeme strouhanku, osolíme, opepříme a důkladně hmotu propracujeme. Potom z této směsi uděláme několik řízků, poklademe je na vymaštěný pekáč a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme z každé strany 10 minut. Před dopečením řízky zalijeme lečem rozmíchaným s rajčatovým protlakem, po chvilce přilijeme smetanu, přisypeme mletou paprikou a dopečeme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

50 dkg mletého masa, 1 vejce, strouhanka, 2 lžíce hladké mouky, hrst kořenové zeleniny (i mražené), 5 lžic kečupu, 1 dl bílého vína, půl kostky masoxu, 1 lžíce rybízové marmelády, 2 lžičky sladké papriky mleté, sůl.

V míse smícháme mleté maso, vejce, mouku, sladkou mletou papriku a zahustíme podle potřeby strouhankou, osolíme. Ze směsi tvoříme malé řízečky, které na rozpáleném oleji osmahneme z obou stran, vyjmeme je a na pánev vložíme zeleninu nakrájenou na nudličky, zalijeme vínem a trochou vody, vložíme masox a kečup, marmeládu, masové řízky a dusíme pod pokličkou asi 20 minut.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

Maso z černé (nebo jelení, srnčí + divočák nebo vepřové 1:1), 2–3 lžíce solamylu,     2 dl mléka, 2 vejce, 1 cibule, 1/2 lžičky mletého nového koření, lžička muškátového oříšku, špetka mletého zázvoru, pepř, sůl, máslo (nebo sádlo).

Maso umeleme, cibuli posekáme, přidáme ingredience a vypracujeme hladké těsto, ze kterého tvoříme kuličky a smažíme je na másle.
Omáčka: 50 g másla, 4 lžíce mouky, 1/2 l vývaru, 15 dl smetany, mletý pepř, sůl.
V kastrolu rozpustíme máslo, zasypeme moukou a za stálého míchání připravíme tmavší jíšku, kterou zalijeme vývarem a smetanou, asi patnáct minut provaříme, dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

50 dkg mletého masa  ze zvěřiny, 1 vejce, 1 rohlík, hladká mouka, 2 lžičky sladké mleté papriky, lžička koření na mleté, špetka pepře, sůl, olej.

Omáčka: 2 lžíce másla (nebo oleje), 1 kelímek smetany, 2 lžíce hladké mouky, půl kostky masoxu, 2 lžíce rybízové marmelády, citrónová šťáva, 1 lžička worcesterové omáčky, sůl.

V míse smícháme mleté maso s rohlíkem (který jsme předtím namočili ve vodě, vymačkali a rozmělnili), vejcem, mletou sladkou papriku, pepřem a kořením na mleté, osolíme a řádně promícháme. Zahustíme moukou. Tvoříme malé placaté řízky, které osmažíme po obou stranách na rozpáleném oleji. Omáčku vyrobíme tak, že na oleji nebo másle zpěníme mouku, zalijeme trochou vody, přidáme kousek masoxu a povaříme. Na dochucení přidáme worcesterovou omáčku, marmeládu, sůl a citrónovou šťávu, krátce povaříme. Usmažené řízky na talíři podlijeme připravenou omáčkou.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.