0,5 kg zvěřiny, 1 rohlík, mléko, 1 vejce, sůl, mletý pepř, olej, 1 cibule, stroužek česneku, 1 hřebíček, 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, bobkový list, špetka tymiánu, 4 kuličky jalovce, 1,5 dl bílého vína, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce petrželové natě, 4 lžíce strouhaného sýra.
Zvěřinu odblaníme, umeleme, spojíme s vymačkanému rohlíky namočenými v mléce, vejcem, osolíme a opepříme. Prohněteme a vytvoříme řízky. Opečeme je z obou stran na oleji, přidáme nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme, přidáme koření, podlijeme vínem a dusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme vodou. Ještě než jsou řízky hotové, přidáme rajčatový protlak. Je-li třeba, zředíme vodou nebo vývarem. Nakonec vyjmeme jalovec a bobkový list. Řízky podáváme přelité omáčkou. Posypeme strouhaným sýrem.