1kg mletého masa ze zvěřiny, 2 vajíčka, troška mléka, olej, hladká mouka, 1 cibule, sůl, pepř. Na náplň: 1 lžíce hořčice, plátky anglické slaniny, 1 vejce, nakládané okurky, mrkvička.
Mleté maso, vajíčka s trochou mléka smícháme, osolíme, a utvoříme placičky. Každou potřeme hořčicí, poklademe plátky anglické, kouskem uvařeného vejce, kouskem pokrájené mrkvičky, kolečkem nakládané okurky, opatrně zabalíme a utvoříme válečky. Na oleji maso zprudka opečeme aby se zatáhlo a pak válečky naskládáme do pekáčku, trošku podlijeme vodou. Přidáme posekanou cibuli a dáme péct. Když jsou válečky hotové, tak je vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a uděláme omáčku, kterou dochutíme (sůl, vegeta aj.). Omáčku můžeme přepasírovat, aby byla hladká.