40 dkg zvěřiny, 4 dkg másla, 4 dkg hladké mouky, 1 dl mléka, 15 dkg žampionů (nebo jiných hub), 2 vejce, 3 lžíce madeiry (nebo jiného podobného vína), špetka mletého hřebíčku, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky pepře, olej.
Na obalování: 2 vejce, strouhanka.
Máslo rozpustíme, smícháme s moukou a necháme krátce zpěnit. Přidáme mléko, necháme ho vzkypět a dáme vychladnout. Houby jemně rozsekáme, přidáme do moučné kaše a smícháme s vejci a vínem. Maso rozemeleme, osolíme a společně s kořením přidáme do houbové směsi. Na moučném válu vytvoříme 2 cm silné krokety. Krokety postupně obalujte v rozšlehaných vejcích a strouhance. Necháme je krátce odpočinou v chladničce a poté smažíme na oleji dozlatova.