Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)
AddThis Social Bookmark Button

1 kachna, 10 dkg slaniny, 5 dkg másla, 0,25 dl koňaku, 2 dl bílého suchého vína, citronová šťáva, 5 kuliček jalovce, sůl.

Kachnu osolíme, obložíme plátky slaniny a ovážeme nití.  Dáme na pekáč s rozpuštěným máslem, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme za občasného podlévání vodou do měkka. Občas kachnu přeléváme výpekem. Do menšího hrnce vlijeme víno, trochu citronové šťávy, přidáme jalovec a necháme na ohni, dokud se polovina omáčky se nevypaří. Kuličky jalovce vyjmeme, nakonec přidáme koňak. Kachnu vyndáme z pekáče, odstraníme nitě a slaninu, a dáme zpět. Podlijeme jalovcovou omáčkou a dáme do trouby na několik minut péct.

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Reklama Velikonoce

Poslední komentáře

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.