Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

0,5 kg mleté zvěřiny, 10 dkg celeru, 10 dkg mrkve, 10 dkg hub, lžíce hladké mouky, malý rajský protlak, ústřicová omáčka (nebo worcester), 1 cibule, olej, konzerva sterilované kukuřice, ¾ kg brambor, 20 dkg tvrdého sýra, mletá paprika, mletý pepř, sůl.

Na oleji zpěníme posekanou cibuli, přidáme mleté maso a opečeme ho. Maso podlijeme troškou vody, přidáme protlak, omáčku, koření a osolíme. Zvolna dusíme až směs zhoustne. Oloupané brambory uvaříme, rozmačkáme a osolíme. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem, naplníme směsí, posypeme kukuřicí, zakryjeme bramborovou kaší, strouhaným sýrem a upečeme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

0,5 kg mletého masa ze zvěřiny, 1 cibule, stroužek česneku, 30 dkg mražené kukuřice, 1 středně velká mrkve, 2 zelené (nebo jinak barevné) papriky, olej , mletý pepř, 3 dl vývaru, na špičku nože tymiánu, 30 dkg oloupaných rajčat.

Cibuli nakrájíme na půlkolečka, česnek posekáme, papriku nakrájíme na proužky, oloupaná rajčata na čtvrtky. Mrkev nakrájíme na tenké plátky. Na rozpálený olej dáme česnek a cibuli, krátce osmahneme a přidáme maso. Smažíme, často mícháme, dokud se nevytvoří hrudky. Osolíme a opepříme. Maso zalijeme vývarem, přidáme mrkev, tymián a asi 15 min, vaříme. 5 min. před dokončením varu přidáme kukuřici, papriku a rajčata. Dochutíme solí a pepřem. 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

40 dkg mletého masa ze zvěřiny, 4 žluté paprikové lusky (nejlépe různobarevné), 1/2 chilli paprika, 1 pórek, sůl, olej, 3 lžíce ústřicové (nebo sójové) omáčky, 1 lžíce medu.

Papriky zbavíme jader a nakrájíme je na tenké proužky. Překrájíme je ještě šikmo na poloviny. Chilli papriku nakrájíme na tenounká kolečka. Na nudličky nakrájíme pórek.Na rozpáleném oleji na pánvi opečeme zprudka za stálého míchání mleté maso tak, aby bylo skoro „drobivé". Přimícháme chilli papriku a trochu ústřicové (nebo sójové) omáčky. Pak přidáme zeleninu, podlijeme asi decinkou vody a podusíme 4 minutky. Pak do masa podle chuti vmícháme med (můžeme vynechat).
 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

 70 dkg jelení (nebo jiné) zvěřiny bez kostí z krku, plecka, žeber nebo odřezků z kýty, 35 dkg tučnějšího vepřového bůčku, sůl, 1 lžíce sekané petrželky, 1 lžíce worcesterové (nebo ústřicové) omáčky, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, na špičku nože pepře, zázvoru, muškátového oříšku, koriandru, rozmarýnu a Glutasolu, 1 lžíce majoránky, 1/2 kostky Masoxu rozmíchaného ve 2 dl horké vody, 5-6 lžic oleje.

Zvěřinu osolíme, umeleme s vepřovým masem, cibulí a česnekem. Přidáme všechno koření, worcesterovou (ústřicovou) omáčku a Masox s vodou a dobře prohněteme. Směs musí být tvárná, ale nesmí se rozpadávat ani být příliš řídká. Podle potřeby přidáme vodu nebo trošku strouhanky. Formujeme menší, 1-2 cm tlusté podlouhlé nebo okrouhlé placičky, potřeme je olejem a necháme chvilku odležet. V teflonové pánvi je v rozehřátém oleji opékáme postupně po obou stranách dočervena. 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.00 (1 Hlasující)

1-1,2 kg odblaněné zvěřiny, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mletá paprika, 2 cibule, 1 vejce, 15 dkg anglické slaniny, 3 dkg mouky, 10 dkg másla (nebo jiný tuk), ½ lžičky solamylu.

Zvěřinu umeleme s 1 cibulí, 2 stroužky česneku, přidáme vejce, osolíme a opepříme. Hmotu prohněteme a uděláme z ní válečky které zabalíme do plátků anglické slaniny. Obalíme v mouce rozmíchané s mletou paprikou a na tuku rychle opečeme, přidáme pokrájenou cibuli - zpěníme, přidáme trochu vývaru (vody), podusíme, zahustíme solamylem a dosolíme.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.