Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 2.61 (9 Hlasujících)
AddThis Social Bookmark Button

1,5 kg masa (může být i ze staršího kusu) - 3/4 kg zvěřiny + 3/4kg vepřového nebo prorostlé maso z divočáka, 10 dkg slaniny, 10-20 dkg strouhanky (nebo více - podle chuti), 2 vejce, 1 velká cibule, 4 stroužky česneku, 1 rovná lžíce soli, 2 lžíce koření (cca 2 dkg) do mletých mas.  Doporučuji koření: "Domácí sekaná - Rojik Ladislav".

Maso nakrájíme na menší kousky přes blány, osolíme, přidáme koření a umeleme spolu s cibulí, česnek a vejci. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a rozmícháme jí s masovou směsí. Přidáme strouhanku -zamícháme (nebo rozmixujeme). Hustotu směsi doladíme přidáním vody nebo mléka. Z hmoty uděláme karbanátky, obalíme ve strouhance nebo hrubé mouce a opečeme na sádle nebo oleji.

Variace masové směsi:

-Do masové směsi zamícháme v troše vody rozmíchanou masovou kostku (Hovězí nebo Kuřecí).

-Do mletého masa dáme trochu mléka a nechám odležet. Maso je potom křehčí.

-Do masové směsi přidáme a rozmixujeme 2 zelené papriky.

-Do masové směsi můžeme přidat nasekané houby (čerstvé nebo namočené sušené).

-Masovou směs na karbanátky můžeme ochutit ústřicovou omáčkou, sojovou omáčkou, kečupem.

-Do masové směsi můžeme přidat rozdrcené mandle nebo různé ořechy.

-Místo slaniny můžeme použít uzený bůček.

-Do masové směsi na karbanátek můžeme zabalit kousek ementálu.

-Hotové karbanátky můžeme posypat tvrdým strouhaným sýrem a nechat zapéct v mikrovlnné troubě.

-Pokud masovou směs na karbanátky použijeme k naplnění paprik, vynecháme strouhanku. V tomto případě je vhodné do směsi přimíchat kostku masového vývaru.

-Z masové směsi na karbanátky můžeme udělat masové kuličky. V tomto případě je vhodné do směsi přimíchat mletou papriku (sladká, pálivá).

-Ze směsi na karbanátky uděláme válečky, zabalíme je do plátků anglické slaniny (nebo jen uzené slaniny), sepneme párátky. Válečky dáme do pekáče, lehounce podlijeme vodou, posypeme pokrájeným pórkem a asi 1/2 hodiny v nepřikrytém pekáči v troubě zapečeme.


Moje doporučení:

1. Usmažené karbanátky dáme do sklenice, prokládáme je na kolečka nakrájenou cibulí několika kuličkami pepře, nového kořen a stroužky česneku. Zalijeme nálevem z okurek. Uzavřeme a v lednici necháme 2-3 týdny uležet.                                                        2.Opečené karbanátky narovnáme na pekáč, poklademe kolečky cibule, plátky anglické slaniny, nakrájenými rajčaty, paprikami a v troubě zapečeme do změknutí. Můžeme je místo zeleniny potřít směsí z nastrouhaného sýra a vajec.

 

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.