Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 2.57 (7 Hlasujících)

1,5 kg masa (může být i ze staršího kusu) - 3/4 kg zvěřiny + 3/4kg vepřového nebo prorostlé maso z divočáka, 10 dkg slaniny, 10-20 dkg strouhanky (nebo více - podle chuti), 2 vejce, 1 velká cibule, 4 stroužky česneku, 1 rovná lžíce soli, 2 lžíce koření (cca 2 dkg) do mletých mas.  Doporučuji koření: "Domácí sekaná - Rojik Ladislav".

Maso nakrájíme na menší kousky přes blány, osolíme, přidáme koření a umeleme spolu s cibulí, česnek a vejci. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a rozmícháme jí s masovou směsí. Přidáme strouhanku -zamícháme (nebo rozmixujeme). Hustotu směsi doladíme přidáním vody nebo mléka. Z hmoty uděláme karbanátky, obalíme ve strouhance nebo hrubé mouce a opečeme na sádle nebo oleji.

Variace masové směsi:

-Do masové směsi zamícháme v troše vody rozmíchanou masovou kostku (Hovězí nebo Kuřecí).

-Do mletého masa dáme trochu mléka a nechám odležet. Maso je potom křehčí.

-Do masové směsi přidáme a rozmixujeme 2 zelené papriky.

-Do masové směsi můžeme přidat nasekané houby (čerstvé nebo namočené sušené).

-Masovou směs na karbanátky můžeme ochutit ústřicovou omáčkou, sojovou omáčkou, kečupem.

-Do masové směsi můžeme přidat rozdrcené mandle nebo různé ořechy.

-Místo slaniny můžeme použít uzený bůček.

-Do masové směsi na karbanátek můžeme zabalit kousek ementálu.

-Hotové karbanátky můžeme posypat tvrdým strouhaným sýrem a nechat zapéct v mikrovlnné troubě.

-Pokud masovou směs na karbanátky použijeme k naplnění paprik, vynecháme strouhanku. V tomto případě je vhodné do směsi přimíchat kostku masového vývaru.

-Z masové směsi na karbanátky můžeme udělat masové kuličky. V tomto případě je vhodné do směsi přimíchat mletou papriku (sladká, pálivá).

-Ze směsi na karbanátky uděláme válečky, zabalíme je do plátků anglické slaniny (nebo jen uzené slaniny), sepneme párátky. Válečky dáme do pekáče, lehounce podlijeme vodou, posypeme pokrájeným pórkem a asi 1/2 hodiny v nepřikrytém pekáči v troubě zapečeme.


Moje doporučení:

1. Usmažené karbanátky dáme do sklenice, prokládáme je na kolečka nakrájenou cibulí několika kuličkami pepře, nového kořen a stroužky česneku. Zalijeme nálevem z okurek. Uzavřeme a v lednici necháme 2-3 týdny uležet.                                                        2.Opečené karbanátky narovnáme na pekáč, poklademe kolečky cibule, plátky anglické slaniny, nakrájenými rajčaty, paprikami a v troubě zapečeme do změknutí. Můžeme je místo zeleniny potřít směsí z nastrouhaného sýra a vajec.

 

TOP 5 Opomíjených

  • Zaječí sekaná šiška (2011)

    1 zajíc, 1/2 kilogramu vepřového bůčku, 10 dkg housky, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, pepř, sůl, šťáva a...

  • Zvěřinové koule nakládané (2011)

    1-1,2 kg odblaněné zvěřiny, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mletá paprika, 2 cibule, 1 vejce, 15...

  • Závitky s játry (2011)

    1-1,2 kg z kýty zvěřiny,  sůl, pepř, 10 dkg másla, 2 dl bílého vína, 6 kuliček pepře, 3 kuličky...

  • Rolovaná žebra (2011)

    1-1,2 kg plát masa ze žeber, sůl, 5 dkg slaniny, lžíce másla, 1 mrkev, 1 cibule, 1 petržel, 1/4...

  • Játrové placičky (2011)

    50 dkg jater, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 cibule, majoránka, strouhanka, mléko,...

TOP 5 receptů

  • Zvěřina na smetaně (svíčková) (47672)

    ZVĚŘINOVÁ KLASIKA(zvěřina z jelena, daňka, muflona, srnce, černé, zajíce) 1-1,2 kg  zvěřiny z kýty...

  • Marináda divočina (30993)

    1,5 dl červeného vína, 2 dl oleje, 12 dkg jemně nakrájené cibule, 2 stroužky rozmačkaného česneku,...

  • Žebra z černé po manětínsku (24142)

    MŮJ TIP1-2 boky s žebry z divočáka, koření-medová žebírka (můžeme nahradit  kořením Andělská...

  • Zrání zvěřiny obecně (23979)

    Zvěřina obecněZa zvěřinu se považují zvířata, která žijí volně v přírodě a jsou lovena. Maso...

  • Pajšl na smetaně (19699)

    Vnitřnosti z mladého kusu srnčí zvěře:  plíce,  jazyk, srdíčko, 15 dkg jater.2 cibule, 2 lžíce...

Copyright � 2019. V�echna pr�va vyhrazena. Ur�eno pouze pro osobn� vyu�it�.