Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 2.36 (11 Hlasujících)

1-1,2 kg mletého masa (nejlépe ½ zvěřiny ½ vepřového), 2 vejce, 2 jemně nasekané cibule, 4 stroužky česneku, cca lžíce soli, špetka pepře, špetka tymiánu, lžička majoránky a koření do mletých mas (nebo koření čubridza), 5 lžic strouhanky, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce hořčice, masový vývar (nebo pivo, víno), 4 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, 10-15dkg slaniny.

Maso umeleme 2x na masovém strojku nebo rozsekáme na jemno kuchyňským robotem. Maso osolíme, opepříme, přidáme 1dl studeného masového vývaru, (popřípadě vína, piva, vody), dále přidáme pepř, tymián, majoránku, koření na mleté, cibuli, utřený česnek, vejce, strouhanku, mouku, hořčici a polovinu na kostičky nakrájenou slaninu.
Hmotu dobře propracujeme a nechám na chladném místě odležet (1-2 hodiny). Poté masovou směs rozdělím na dva díly a utvoříme 2 šišky. Pekáč vymažeme tukem a vložíme šišky sekané pod které položíme tenké plátky slaniny střídavě s kolečky cibule (aby se sekaná nepřichytla k pekáči ), pár koleček cibule můžeme dát ještě mezi obě šišky. Šišky sekané natřeme vrstvou hořčice (nejlépe pikantní). Do pekáče přidáme koření (bobkový list, nové koření), podlijeme malým množstvím vody či vývaru a dáme do trouby vyhřáté na 240 °C zatáhnout. Poté ještě trochu podlijeme a pečeme při 200°C v nepřikrytém pekáči cca 50minut. Během pečení přeléváme sekanou vypečenou šťávou a mírně podléváme.

Variace:

-Do každé šišky dáme 2 natvrdo uvařená vejce.

-Do šišky můžeme zapracovat po délce tenčí pruh uzeného bůčku.

-Do šišky můžeme přimíchat škvarky z divokého prasete.

-Navrch sekané dáme péci plátky slaniny nebo uzeného bůčku.

-Pekáč vyložíme anglickou slaninou, aby okraje čouhaly přes okraje pekáčku. Všechno ostatní zpracujeme do šišky a položíme na anglickou, kterou celou zabalíme. Pokud nám to délka slaniny nedovolí, dáme po délce sekané ještě jeden plát, abychom sekanou zcela pokryli.

TOP 5 Opomíjených

  • Zaječí sekaná šiška (2011)

    1 zajíc, 1/2 kilogramu vepřového bůčku, 10 dkg housky, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, pepř, sůl, šťáva a...

  • Zvěřinové koule nakládané (2011)

    1-1,2 kg odblaněné zvěřiny, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mletá paprika, 2 cibule, 1 vejce, 15...

  • Závitky s játry (2011)

    1-1,2 kg z kýty zvěřiny,  sůl, pepř, 10 dkg másla, 2 dl bílého vína, 6 kuliček pepře, 3 kuličky...

  • Rolovaná žebra (2011)

    1-1,2 kg plát masa ze žeber, sůl, 5 dkg slaniny, lžíce másla, 1 mrkev, 1 cibule, 1 petržel, 1/4...

  • Játrové placičky (2011)

    50 dkg jater, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 cibule, majoránka, strouhanka, mléko,...

TOP 5 receptů

  • Zvěřina na smetaně (svíčková) (47672)

    ZVĚŘINOVÁ KLASIKA(zvěřina z jelena, daňka, muflona, srnce, černé, zajíce) 1-1,2 kg  zvěřiny z kýty...

  • Marináda divočina (30993)

    1,5 dl červeného vína, 2 dl oleje, 12 dkg jemně nakrájené cibule, 2 stroužky rozmačkaného česneku,...

  • Žebra z černé po manětínsku (24142)

    MŮJ TIP1-2 boky s žebry z divočáka, koření-medová žebírka (můžeme nahradit  kořením Andělská...

  • Zrání zvěřiny obecně (23979)

    Zvěřina obecněZa zvěřinu se považují zvířata, která žijí volně v přírodě a jsou lovena. Maso...

  • Pajšl na smetaně (19699)

    Vnitřnosti z mladého kusu srnčí zvěře:  plíce,  jazyk, srdíčko, 15 dkg jater.2 cibule, 2 lžíce...

Copyright � 2019. V�echna pr�va vyhrazena. Ur�eno pouze pro osobn� vyu�it�.