Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 Hlasující)
AddThis Social Bookmark Button

1-1,2 kg zvěřiny z plecka, 2 cibule, 2 bobkové listy, 4 hřebíčky, 2 lžičky celých pepřů, 2 jalovčinky, sůl, 2,5 dl bílého vína, 2 lžíce octa, 1 celý velký celer, 3 mrkve, 5 pórku, na špičku nože muškátového květu, 6 dkg másla.

Plecko vykostíme, rozřízneme do plátu, osolíme, opepříme, srolujeme a převážeme motouzem nebo silnou nití. Takto připravené je vložíme do vařící vody spolu s cibulí, do které zapícháme hřebíčky a do zářezu vložíme bobkový list. Přidáme celé pepře, bílé víno a ocet. Povaříme asi 20 minut a přidáme oloupaný celer, mrkev a pórky. Jakmile je zelenina měkká, vyjmeme ji a necháme v teple, zvěřinu dále vaříme do měkka. Měkkou zvěřinu vyjmeme, nakrájíme na úhledné plátky a obložíme zeleninou pokrájenou ozdobným nožem a přelitou máslem, ve kterém jsme rozpustili muškátový květ. Ozdobíme křenovou šlehačkou. K tomu podáme jablečný křen nebo křenovou majonézu.

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.