1-1,2 kg zvěřiny ze hřbetu, sůl, 1 lžíce sekané petrželky, 10 celých pepřů, 2 bobkové listy, 1 lžíce octa, voda, 1 malá lžička sekaného libečku.
Směs na potření plátků: 10 dkg strouhaného chleba, 3 dkg másla na opečení chleba, 1/2 lžičky cukru, na špičku nože skořice, 1/2 lžičky ovocné šťávy (z brusinek nebo rybízu), 1 lžička teplého vývaru, 2 dkg másla na potření zapékací misky.
Odblaněnou zvěřinu vykostíme, osolíme a necháme 1 den odležet. Zvěřinu svážeme tenkým provázkem. Do hrnce dáme vodu, posekanou petrželku, libeček, zrna koření a bobkové listy, ocet. Svázanou zvěřinu uvaříme doměkka a necháme ve vývaru vychladnout. Pak nakrájíme ze zvěřiny vyjmuté z vývaru plátky, srovnáme je na zapékací misku potřenou máslem a potřeme touto směsí: polovina chleba se opeče na másle dorůžova a smíchá s neopečeným strouhaným chlebem, cukrem, skořicí, ovocnou šťávou a trochou teplého vývaru z kýty. Zapečeme v troubě do křupava a podáváme se šípkovou omáčkou.