Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)
AddThis Social Bookmark Button

1-1,2 kg zvěřiny ze hřbetu, sůl, 1 lžíce sekané petrželky, 10 celých pepřů, 2 bobkové listy, 1 lžíce octa, voda, 1 malá lžička sekaného libečku.

Směs na potření plátků: 10 dkg strouhaného chleba, 3 dkg másla na opečení chleba, 1/2 lžičky cukru, na špičku nože skořice, 1/2 lžičky ovocné šťávy (z brusinek nebo rybízu), 1 lžička teplého vývaru, 2 dkg másla na potření zapékací misky.

Odblaněnou zvěřinu vykostíme, osolíme a necháme 1 den odležet. Zvěřinu svážeme tenkým provázkem. Do hrnce dáme vodu, posekanou petrželku, libeček, zrna koření a bobkové listy, ocet. Svázanou zvěřinu uvaříme doměkka a necháme ve vývaru vychladnout. Pak nakrájíme ze zvěřiny vyjmuté z vývaru plátky, srovnáme je na zapékací misku potřenou máslem a potřeme touto směsí: polovina chleba se opeče na másle dorůžova a smíchá s neopečeným strouhaným chlebem, cukrem, skořicí, ovocnou šťávou a trochou teplého vývaru z kýty. Zapečeme v troubě do křupava a podáváme se šípkovou omáčkou.
 

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.