Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1 zaječí předek, 30 dkg tučnějšího vepřového masa, mletý pepř, sůl, 50 g slaniny, 4 lžíce strouhanky, 2 lžíce červeného vína, 1 lžíce hrubé mouky, citrónová šťáva, 2 vejce, 4 celé pepře, 2 bobkové listy, 3 nová koření, 10 dkg kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 1 malá cibulka, 6 dkg másla, 1/4 litru kyselé smetany, 1 lžíce hladké mouky.

Zaječí maso zbavíme kostí, blanek, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na kousky; omyté vepřové maso také nakrájíme na kousky a obojí umeleme na masovém strojku. Strouhanku namočíme v červeném víně a přidáme k masu. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a dáme na pánvičku trochu zesklovatět. Pak přidáme slaninu k masu, osolíme, opepříme, vmícháme vejce, zahustíme hrubou moukou a vypracujeme sekanou. Navlhčenou rukou utvoříme jednu větší nebo dvě menší šišky. Kořenovou zeleninu očistíme, drobně pokrájíme, přidáme nasekanou cibulku a na másle osmažíme dorůžova. Na pekáč dáme kousek másla, na něj položíme křížem špejle a na ně vložíme sekanou. Pak přidáme osmaženou zeleninu s cibulí, všechno koření, podlijeme hovězím vývarem nebo horkou vodou a pečeme v troubě dozlatova (asi hodinu). Upečenou „fašírku" vyjmeme, šťávu zahustíme kyselou smetanou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku a podle potřeby dolijeme vývarem, omáčku dochutíme citrónovou šťávou, krátce povaříme a přecedíme.

TOP 5 Opomíjených

  • Zaječí sekaná šiška (2011)

    1 zajíc, 1/2 kilogramu vepřového bůčku, 10 dkg housky, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, pepř, sůl, šťáva a...

  • Zvěřinové koule nakládané (2011)

    1-1,2 kg odblaněné zvěřiny, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mletá paprika, 2 cibule, 1 vejce, 15...

  • Závitky s játry (2011)

    1-1,2 kg z kýty zvěřiny,  sůl, pepř, 10 dkg másla, 2 dl bílého vína, 6 kuliček pepře, 3 kuličky...

  • Rolovaná žebra (2011)

    1-1,2 kg plát masa ze žeber, sůl, 5 dkg slaniny, lžíce másla, 1 mrkev, 1 cibule, 1 petržel, 1/4...

  • Játrové placičky (2011)

    50 dkg jater, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 cibule, majoránka, strouhanka, mléko,...

TOP 5 receptů

  • Zvěřina na smetaně (svíčková) (47672)

    ZVĚŘINOVÁ KLASIKA(zvěřina z jelena, daňka, muflona, srnce, černé, zajíce) 1-1,2 kg  zvěřiny z kýty...

  • Marináda divočina (30993)

    1,5 dl červeného vína, 2 dl oleje, 12 dkg jemně nakrájené cibule, 2 stroužky rozmačkaného česneku,...

  • Žebra z černé po manětínsku (24142)

    MŮJ TIP1-2 boky s žebry z divočáka, koření-medová žebírka (můžeme nahradit  kořením Andělská...

  • Zrání zvěřiny obecně (23979)

    Zvěřina obecněZa zvěřinu se považují zvířata, která žijí volně v přírodě a jsou lovena. Maso...

  • Pajšl na smetaně (19699)

    Vnitřnosti z mladého kusu srnčí zvěře:  plíce,  jazyk, srdíčko, 15 dkg jater.2 cibule, 2 lžíce...

Copyright � 2019. V�echna pr�va vyhrazena. Ur�eno pouze pro osobn� vyu�it�.