Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)
AddThis Social Bookmark Button

1 zaječí předek, 30 dkg tučnějšího vepřového masa, mletý pepř, sůl, 50 g slaniny, 4 lžíce strouhanky, 2 lžíce červeného vína, 1 lžíce hrubé mouky, citrónová šťáva, 2 vejce, 4 celé pepře, 2 bobkové listy, 3 nová koření, 10 dkg kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 1 malá cibulka, 6 dkg másla, 1/4 litru kyselé smetany, 1 lžíce hladké mouky.

Zaječí maso zbavíme kostí, blanek, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na kousky; omyté vepřové maso také nakrájíme na kousky a obojí umeleme na masovém strojku. Strouhanku namočíme v červeném víně a přidáme k masu. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a dáme na pánvičku trochu zesklovatět. Pak přidáme slaninu k masu, osolíme, opepříme, vmícháme vejce, zahustíme hrubou moukou a vypracujeme sekanou. Navlhčenou rukou utvoříme jednu větší nebo dvě menší šišky. Kořenovou zeleninu očistíme, drobně pokrájíme, přidáme nasekanou cibulku a na másle osmažíme dorůžova. Na pekáč dáme kousek másla, na něj položíme křížem špejle a na ně vložíme sekanou. Pak přidáme osmaženou zeleninu s cibulí, všechno koření, podlijeme hovězím vývarem nebo horkou vodou a pečeme v troubě dozlatova (asi hodinu). Upečenou „fašírku" vyjmeme, šťávu zahustíme kyselou smetanou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku a podle potřeby dolijeme vývarem, omáčku dochutíme citrónovou šťávou, krátce povaříme a přecedíme.

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Reklama Velikonoce

Poslední komentáře

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.