Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.06 (9 Hlasujících)
AddThis Social Bookmark Button

Zajíc předem naložený v mořidle

1 naložený prošpikovaný zajíc a všechna naložená zelenina, 10 dkg slaniny, mořidlo na podlévání, 1 kelímek smetany, mléko, jíška.

Na pekáč dáme zeleninu vyjmutou z mořidla a na ni položíme posoleného zajíce. Na maso rozložíme kousky pokrájené slaniny. Pečeme v troubě v zakrytém pekáči a podle potřeby podléváme mořidlem. Téměř měkké maso odkryjeme a dočervena osmahneme. Pak jej vyjmeme, šťávu se zeleninou rozmixujeme, předem ale vyjmeme koření (bokový list, pepř, nové koření). Šťávu zalijeme smetanou, naředíme plnotučným mlékem, zahustíme a necháme povařit. Zajíce rozporcujeme a v dochucené omáčce prohřejeme. Podáváme s knedlíkem.

Variace:
Do mixeru dáme zeleninový výpek, lžíci hořčice a popř lžící brusinek. Rozmixujeme, dáme na pánev, přidáme smetanu popř. naředíme plnotučným mlékem, zjemníme máslem (čím více smetany, tím je omáčka jemnější). Omáčku povaříme. Můžeme dochutit ústřicovou omáčkou nebo tukem z vyškvařeného špeku, případně dochutíme citronovou šťávou, přisolíme, přisladíme a podle potřeby zahustíme jíškou (opatrně).Do omáčky těsně před podáním můžeme přidat našlehanou smetanu a brusinky.

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.