4 plátky z kýty zvěřiny, sůl, pepř, tuk, 1 dl červeného vína, 1 kelímek zakysané smetany, 2 lžíce rajčatového protlaku, jíška.
Náplň: 2 lžíce hořčice, sladká paprika, 4 tenčí plátky slaniny, 1 větší cibule, kyselá okurka, 4 tenčí pórky, 2 lžíce ústřicové nebo sójové omáčky.
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, posypeme paprikou a lehce potřeme ústřicovou omáčkou. Na plátky poklademe plátek slaniny, kousky pokrájené cibule, proužky kyselé okurky, delší kousek pórku. Plátky svineme, převážeme nití, posolíme a osmahneme na tuku. Podlijeme vodou a dusíme téměř do měkka. Přidáme červené víno, protlak a kysanou smetanu, podusíme a zahustíme.