Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.92 (6 Hlasujících)
AddThis Social Bookmark Button

0,8-1 kg zajíce (pokud možno zadní část), sádlo, 4 cibule, 10 dkg anglické slaniny, 6 kuliček, 4 kuličky nové koření, 4 kuličky jalovce, sůl, jíška.

Zajíce pečlivě očistíme, odblaníme, omyjeme ve studené vodě a osušíme. Zajíce protáhneme anglickou slaninou a osolíme. Na pekáči rozehřejeme tuk, ke kterému přidáme zbylou slaninu a zpěníme na něm pokrájenou cibuli. Přidáme pepř, nového koření a jalovec a pak na tento základ položíme maso. Pekáč překryjeme a zajíce dusíme v troubě doměkka. Během dušení podle potřeby mírně podléváme výpekem. Potom pekáč odkryjeme a maso necháme ze všech stran zčervenat. Vypečenou šťávu můžeme zahustit jíškou. Není to však nutné, protože rozpečená cibule sama o sobě šťávu zahustí.

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.