0,8-1 kg zajíce (pokud možno zadní část), sádlo, 4 cibule, 10 dkg anglické slaniny, 6 kuliček, 4 kuličky nové koření, 4 kuličky jalovce, sůl, jíška.
Zajíce pečlivě očistíme, odblaníme, omyjeme ve studené vodě a osušíme. Zajíce protáhneme anglickou slaninou a osolíme. Na pekáči rozehřejeme tuk, ke kterému přidáme zbylou slaninu a zpěníme na něm pokrájenou cibuli. Přidáme pepř, nového koření a jalovec a pak na tento základ položíme maso. Pekáč překryjeme a zajíce dusíme v troubě doměkka. Během dušení podle potřeby mírně podléváme výpekem. Potom pekáč odkryjeme a maso necháme ze všech stran zčervenat. Vypečenou šťávu můžeme zahustit jíškou. Není to však nutné, protože rozpečená cibule sama o sobě šťávu zahustí.