Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.00 (1 Hlasující)

1 kg masa z černé, 2 cibule, sůl, pepř, koňak, 1,5 dl smetany (33%).

Pokrájenou cibuli orestujeme dozlatova, přidáme nadrobno nakrájené maso, promícháme, osolíme a opepříme. Pak maso zalijeme z poloviny vodou a dusíme pod pokličkou. Když je maso měkké, necháme mírně zchladnout a poté ho dvakrát umeleme nebo rozmixujeme. Pak přidáme kapku koňaku, promícháme a na závěr stěrkou vmícháme smetanu. Vložíme do připravené formy a vyložené potravinářskou folií. Necháme 6 hodin odležet v lednici a paštika je hotová.


 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

80 dkg kýty z černé , 25 dkg vepřového ramínka, 20 dkg cibule, 3 stroužky česneku, 0,5 dl oleje, 2 housky, 1 dl mléka, 30 dkg slaniny, 1/2 lžičky rozdrceného jalovce, 1,25 dl červeného vína, 1 lžíce soli, 1/2 lžičky pepře, 30 g koření na divočinu, 20 dkg plátků anglické slaniny, 0,5 dkg pistáciových oříšků.

Cibuli, česnek nakrájíme na kousky a osmahneme na oleji. Mezitím housky nakrájíme na kousky a krátce povaříme v mléce. Polovinu kýty nakrájejte na tenké proužky. Zbytek kýty spolu s ramínkem jemně umeleme. Umletou masovou směs smícháme s drobně nakrájenou slaninou, houskou, cibulí, česnekem, jalovcem, vínem, solí, pepřem a kořením na divočinu. Vše promícháme a ještě jednou umeleme. Plátky anglické slaniny vyložíme podlouhlou formu. Na dno rozetřeme část masové směsi, posypeme nasekanými mandlemi a pistáciovými oříšky, poklademe proužky masa, přidáme další část mletého masa a celý postup ještě jednou zopakujeme. Takto naplníme celou formu. Směs do ní pořádně stlačíme a formu pevně zabalíme do alobalu. Takto připravenou paštiku vložíme do větší nádoby s horkou vodou, dáme do trouby a pečeme asi 1 1/2 hodiny při 160 °C. Paštika je hotová, když po vpichu špejlí vytéká čirá šťáva.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.00 (1 Hlasující)

1 kg upečeného vepřového bůčku  nebo prorostlého masa z černé umeleme spolu s 30 dkg syrových jater z mladé zvěře ( nebo jiných), 1 velkou cibulí, 5 stroužky česneku. Přidáme drcené sušené houby, zázvor, mleté nové koření, sůl a důkladně promícháme. Plníme do zavařovacích skleniček a sterilujeme 1 hodinu. 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.50 (5 Hlasujících)

1 kg mletého vařeného masa z černé, 1 kg mletých vepřových jater, sůl, 2 nastrouhané cibule, 10 dkg slaniny nakrájené na malé kostičky, 3 lžičky paštikového koření, 3 vejce, 3 dkg mandlí.

Vařené maso smícháme se syrovými játry, osolíme, promícháme s cibulí, kořením a ušlehanými vejci. Důkladně promícháme a plníme do zavařovacích sklenic. V páře vaříme jeden a půl hodiny. Nechceme-li zavařovat, můžeme paštiku uvařit v umělém střevě na tlačenku, nejlépe dvakrát zavázaném. Paštika nabude, proto sklenice ani střevo příliš neplníme. Podle chuti můžeme do paštiky vmíchat oloupané a nahrubo pokrájené mandle.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

4 kg syrových odřezků ze zvěřiny, 3 cibule, 8 stroužků česneku, 20 -30 dkg škvarků, 1 kg jater, muškátový oříšek, bílý pepř, 3 lžíce vegety, sůl, 4 vejce, mleté nové koření.

Zvěřinu umeleme s cibule, česnek, škvarky a játry. Směs ochutíme muškátovým oříškem, bílým pepřem, vegetou, solí, mletým novým kořením a zamícháme s vejci. Promícháme a necháme 1 den odležet. Plníme do skleniček a sterilujeme 2 hodiny na 100 ºC.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.