1 bažant, 10 dkg slaniny, 2 střední cibule, 2 velké zelené papriky, sůl, pepř, 1 dl koňaku( nebo Staré myslivecké), 1 pomeranč, 3 lžíce oleje.
Z mladého omytého bažanta sejmeme prsíčka a odřízneme stehna, která vykostíme. (Ze zbytku kostry a kostí a zeleniny uděláme dobrou polévku). Prsíčka nakrájíme na kousky, právě tak slaninu a zvěřinu z horní části stehýnek (spodek ke stojáčkům dáme ještě do polévky). Kousky osolíme, opepříme a střídavě napichujeme na jehlu slaninu, zvěřinu, cibuli, slaninu, papriku, slaninu, zvěřinu atd. Na oleji osmahneme doměkka. Hotové jehly pokapeme koňakem a zapálíme. Ihned podáváme, zdobíme oloupaným pomerančem nakrájeným na větší kousky.