Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1 zaječí hřbet nebo kýty, 10 dkg másla.

Náplň:  15 dkg šunky, lžíce kaparů, špetka pepře, sůl.

Odblaněnou zaječí zvěřinu pokrájíme na plátky a naklepeme. Poklademe je plátky šunky, kapary,  osolíme, opepříme, svineme a zavážeme nití. Na kastrole je potřeme máslem, posolíme a za častého přelévání máslem se šťávou upečeme do měkka.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1 zaječí hřbet nebo kýty, sůl, 10 dkg slaniny, 1/4 l vína, lžička sardelové pasty, 1,5 dl zakysané smetany, špetka pepře, sůl.

Náplň: 10 dkg slaniny.

Odblaněnou zaječí zvěřinu pokrájíme na plátky, naklepeme, osolíme opepříme,  poklademe plátky slaniny. Plátky svineme, obvážeme nití a dámena kastrol vyložený pokrájenou slaninou. Závitky poklademe zbytkem plátků slaniny, zalijeme mírně vodou, bílým vínem a pod pokličkou v troubě pečeme. Po změknutí přidáme smetanu,  lžičku sardelové pasty a krátce povaříme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

4 plátky z kýty zvěřiny,  2 lžíce sádla, 1+1/2 cibule, 1 lžíce vinného octa, 1 lžíce cukru, lák z okurek, jíška, vývar (může být i z kostky), 10 kuliček černého pepře a nového koření, 3 bobkové listy, 2 jalovčinky, pepř, sůl.

Náplň: 10 dkg libové klobásy, 4 lžíce plnotučné hořčice, 10 dkg slaniny,
1/2 cibule, 2 nakládané kyselé okurky, 1 vařené vejce.

Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Každý plátek potřeme hořčicí a k jeho většímu kraji položíme plátek slaniny, plátek klobásy (nebo jiné uzeniny), čtvrtku vajíčka, osminku cibule a půl malé okurky. Plátky pečlivě zabalíme tak, že nejprve maso z obou stran zahneme a potom postupně přiklopíme zadní i přední část (nebo maso zabalíme a svážeme nití). Pekáč vymažeme sádlem a dno pokryjeme nasekanou cibulí. Ptáčky klademe do vymaštěného pekáče těsně vedle sebe. Na povrchu ještě trochu posolíme a poprášíme trochou hladké mouky, mírně podlijeme vývarem a dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů péct asi na půl hodiny. Potom je otočíme a dusíme za občasného přelévání výpekem doměkka. Upečené ptáčky vyjmeme, výpek vysmažíme do tuku. Přidáme lžíci cukru, hořčici, zastříkneme trochou vinného octa, přidáme koření v sítku nebo v plátýnku, zalijeme vývarem a povaříme asi 20 minut. Omáčku potom procedíme, zahustíme jíškou, provaříme a nakonec dochutíme lákem z okurek a zbytkem vyškvařené slaniny. Provařenou omáčku vlijeme na ptáčky a necháme v troubě prohřát. 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

4 plátky z kýty zvěřiny,  sádlo, 1 cibule, hladká mouka, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 1 bobkový list, sůl.

Náplň: 10 dkg šunky, 4 lžíce plnotučné hořčice,  2 malé kyselé okurky, 10 dkg plátků slaniny, 1 vařené vejce.

Plátky masa naklepeme a osolíme. Každý plátek potřeme hořčicí, do jeho středu položíme plátek slaniny, plátek uzeného masa, čtvrtku vajíčka a půl malé okurky. Plátky pečlivě zabalíme. Hotový balíček sepneme párátkem nebo převážeme potravinářským provázkem. Na povrchu ještě posolíme a obalíme v mouce a na sádle po všech stranách opečeme. Pak je vyjmeme, udržujeme v teple, v témže sádle osmažíme dozlatova jemně nakrájenou cibuli a vrátíme zpět závitky. Podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

4 plátky z kýty zvěřiny, mletý pepř, sůl.

Náplň: strouhaný křen, máslo, kousek uzeného bůčku (nebo párek).

Strouhaný křen utřeme s máslem na hustou kaši. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme křenovou směsí asi 1 cm, vložíme kousek uzeného bůčku nebo párku a zabalíme jako ptáčka. Dáme do vymazaného pekáče, podlijeme vodou a přikryté pečeme. Měkké odklopíme a dopečeme dočervena.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.