Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.00 (1 Hlasující)

1-1,2 kg z kýty zvěřiny,  sůl, pepř, 10 dkg másla, 2 dl bílého vína, 6 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 1 hřebíček, 1 bobkový list, 2 snítky tymiánu, 1 lžíce strouhaného chleba na zahuštění.

Náplň: 25 dkg jater ze zvěřiny (nebo drůbežích jater), 10 dkg slaniny, 2 žloutky nebo 1 vejce, 3 dkg másla, na špičku nože pepře, zázvoru, muškátového květu a oříšku a majoránky, 1 lžíce mletých ořechů, 1 lžíce strouhanky.

Játra odblaníme, pomeleme, přidáme všechny přísady a zahustíme strouhankou smíchanou s ořechy, tak aby vznikla vláčná směs vhodná na potření připravených plátků. Je-li třeba zahustit, přidáme rovnoměrně mleté ořechy a strouhanku.
Zvěřinu z kýty nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, uhladíme nožem, osolíme, opepříme. Na každý plátek masa dáme tenký plátek slaniny a naplníme nádivkou. Stočíme a převážeme nití. Na pekáči rozpustíme máslo, necháme zrůžovět, přidáme koření (pepř, nové koření, hřebíček, bobkový list, tymián) a připravené závitky. Opečeme ze všech stran, slabě podlijeme vínem a pečeme doměkka. Během pečení podlejváme zbývajícím vínem a závitky přeléváme šťávou. Měkké závitky vyjmeme, šťávu zahustíme strouhaným chlebem. 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1-1,2 kg z kýty zvěřiny,  1 menší okurka (nebo 2 lžíce naložených hub), 10 dkg másla, 1/4 l bílého vína, mouka, sůl.

Náplň: 12 dkg slaniny, 2 cibule, kůra ze 1/4 citrónu, 1 menší okurka, 1 sardelka, lžíce sekané petrželky, naložené houby, pepř.

Zvěřinu z kýty nakrájíme plátky, naklepeme, osolíme. Potřeme směsí připravenou z cibule, citrónové kůry, okurky, sardelky, sekané petrželky a naložených hub. Vše nadrobno rozsekáme a promícháme. Na každý potřený plátek dáme asi dva plátky slaniny Plátky stočíme, převážeme nití a opepříme. Připravené závitky opečeme na másle (nebo sádle) a dusíme. Když šťáva trochu vysmahne, podlijeme je bílým vínem. Závitky dusíme doměkka, potom je vyjmeme, do šťávy přidáme usekanou okurku nebo 2 lžíce naložených hub, zaprášíme moukou a necháme přejít var. Závitky vložíme zpět do šťávy. 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

8 velkých plátků z kýty zvěřiny, 60 dkg čerstvých hub (nebo 7 dkg sušených hub), 3 dl smetany, 2 dl vývaru (bujón), sůl, mletý pepř, hladká mouka, olej, jíška.

Náplň: hořčice, 4 plátky šunky, 2 lahůdkové cibulky, 1 červená paprika, pepř.

Naklepané plátky osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Plátky šunky podélně rozpůlíme a na každý plátek s hořčicí položíme polovinu šunkového plátku. Lahůdkové cibulky a papriku očistíme, cibulky rozkrojíme na 4 stejně velké části, papriku podélně nakrájíme na nudličky a obojí poklademe na plátky. Z plátků stočíme závitky a sepneme. Závitky obalíme v mouce, na pánvi na oleji opečeme a vyjmeme. Troubu předehřejeme na 200°C, čerstvé houby (nebo předem namočené sušené houby)  nakrájíme na plátky. Do vypečené šťávy přidáme 2 lžíce oleje a houby  podusíme. Přilijeme smetanu a vývar, povaříme a podle potřeby přisolíme. Zahustíme jíškou. Opečené závitky vložíme do zapékací formy a zalijeme houbovou omáčkou. Zapékáme je v troubě asi 45 min. 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

4 plátky z kýty ze zvěřiny,  2 papriky-kozí rohy, 1cibule, hladká mouka, grilovací koření, cukr, 1 dl smetany, bobkový list, sůl, tuk.

Náplň: 1 jablko, hořčice, 4 plátky slaniny, mletý pepř.

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na plátek položíme čtvrtku jablka obalenou plátkem slaniny. Plátek masa zabalíme a upevníme párátky. Okořeníme grilovacím kořením a opečeme na rozpáleném tuku ze všech stran. Přidáme nakrájenou cibulku a zbytek jablka. Orestujeme, podlijeme a dusíme s bobkovým listem a paprikou. Omáčku podle chuti mírně osladíme, zahustíme smetanou a moukou a krátce povaříme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

4 plátky z kýty zvěřiny,  1 dl světlého piva, 5 dkg másla, 1 cibule, olej,   tymián dle chuti.

Náplň: 4 velké nebo 8 menších masáků, 4 plátky šunky, mletý kmín, mletý pepř, sůl.

Na pánvi mírně osmažíme očištěné, osolené a okmínované celé hlavy masáků po obou stranách.
Plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, na každou porci položíme plátek šunky a obložíme ji osmaženými masáky. Plátky masa zabalíme, zpevníme  párátky a vložíme do pekáče, ve kterém jsme rozehřáli máslo a jemně posypeme tymiánem. Na pánvi, na které jsme smažili hlavy masáků zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na malé kousky nakrájené nohy masáka a krátce osmažíme. Když se voda, kterou houby během smažení pustily, téměř odpaří, zalijeme směs pivem, krátce prohřejeme a přidáme do pekáče k masu. Pečeme do změknutí. Během pečení závitky obracíme a můžeme ještě podlévat pivem.  

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.