1-1,2 kg z kýty zvěřiny, sůl, pepř, 10 dkg másla, 2 dl bílého vína, 6 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 1 hřebíček, 1 bobkový list, 2 snítky tymiánu, 1 lžíce strouhaného chleba na zahuštění.
Náplň: 25 dkg jater ze zvěřiny (nebo drůbežích jater), 10 dkg slaniny, 2 žloutky nebo 1 vejce, 3 dkg másla, na špičku nože pepře, zázvoru, muškátového květu a oříšku a majoránky, 1 lžíce mletých ořechů, 1 lžíce strouhanky.
Játra odblaníme, pomeleme, přidáme všechny přísady a zahustíme strouhankou smíchanou s ořechy, tak aby vznikla vláčná směs vhodná na potření připravených plátků. Je-li třeba zahustit, přidáme rovnoměrně mleté ořechy a strouhanku.
Zvěřinu z kýty nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, uhladíme nožem, osolíme, opepříme. Na každý plátek masa dáme tenký plátek slaniny a naplníme nádivkou. Stočíme a převážeme nití. Na pekáči rozpustíme máslo, necháme zrůžovět, přidáme koření (pepř, nové koření, hřebíček, bobkový list, tymián) a připravené závitky. Opečeme ze všech stran, slabě podlijeme vínem a pečeme doměkka. Během pečení podlejváme zbývajícím vínem a závitky přeléváme šťávou. Měkké závitky vyjmeme, šťávu zahustíme strouhaným chlebem.