Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.00 (1 Hlasující)
AddThis Social Bookmark Button

1-1,2 kg z kýty zvěřiny,  sůl, pepř, 10 dkg másla, 2 dl bílého vína, 6 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 1 hřebíček, 1 bobkový list, 2 snítky tymiánu, 1 lžíce strouhaného chleba na zahuštění.

Náplň: 25 dkg jater ze zvěřiny (nebo drůbežích jater), 10 dkg slaniny, 2 žloutky nebo 1 vejce, 3 dkg másla, na špičku nože pepře, zázvoru, muškátového květu a oříšku a majoránky, 1 lžíce mletých ořechů, 1 lžíce strouhanky.

Játra odblaníme, pomeleme, přidáme všechny přísady a zahustíme strouhankou smíchanou s ořechy, tak aby vznikla vláčná směs vhodná na potření připravených plátků. Je-li třeba zahustit, přidáme rovnoměrně mleté ořechy a strouhanku.
Zvěřinu z kýty nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, uhladíme nožem, osolíme, opepříme. Na každý plátek masa dáme tenký plátek slaniny a naplníme nádivkou. Stočíme a převážeme nití. Na pekáči rozpustíme máslo, necháme zrůžovět, přidáme koření (pepř, nové koření, hřebíček, bobkový list, tymián) a připravené závitky. Opečeme ze všech stran, slabě podlijeme vínem a pečeme doměkka. Během pečení podlejváme zbývajícím vínem a závitky přeléváme šťávou. Měkké závitky vyjmeme, šťávu zahustíme strouhaným chlebem. 

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.