Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1-1,2 kg z kýty zvěřiny, 10 dkg anglické slaniny, máslo, sůl.

Náplň: 20 dkg šunky, křen, 2 stroužky česneku, sůl, pepř.

Z kýty nakrájíme plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rozmačkaným česnekem. Na každý plátek položíme plátek šunky a posypeme strouhaným křenem. Plátky svineme, zabalíme do plátku slaniny a převážeme nití. Závitky vložíme do pekáče, osolíme, podlijeme trochou vodou a přidáme zbytky šunky a anglické slaniny. Dusíme do měkka. Ke konci dušení přidáme kousek másla a zahustíme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

4 plátky z kýty zvěřiny,  1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžičky sladké papriky, olej, sůl.

Náplň:  1 lžíce hořčice, 2 lžíce strouhaného křenu, 20 dkg paprikové klobásy (nebo podle chuti jiné klobásy), pepř, sůl.

Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí s křenem a vložíme půlky klobásy. Plátky zavineme, převážeme nití a potřeme rozmačkaným česnekem. Cibuli zpěníme na oleji, zaprášíme paprikou, vložíme závitky, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1-1,2 kg z kýty zvěřiny, 1 cibule, bobkový list,  jíška, olej, sůl.

Náplň: 10 dkg anglické slaniny, 15 dkg žampionů (nebo jiných hub), 1 okurka, 2 vejce, 1 lžíce másla, 1 cibule, pepř.

Z kýty nakrájíme plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a položíme na ně plátek anglické slaniny. Na másle osmahneme jednu nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampiony, podusíme, přidáme vejce, promícháme, osolíme, vmícháme nasekanou okurku. Touto směsí potřeme plátky masa. Poté je svineme, převážeme nití, posolíme a popepříme. Na rozpáleném oleji osmahneme druhou drobně nakrájenou cibuli a závitky ze všech stran opečeme. Závitky podlijeme vodou, přidáme bobkový list a pod pokličkou dusíme doměkka. zahustíme jíškou.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1-1,2 kg z kýty zvěřiny , 1 cibule, sůl, 1 lžíce hladké mouky, (1 lžička sekaných kaparů), 5 jalovčinek, 3 zrna koriandru, olej.

Náplň: 1 cibule, 10 dkg slaniny v plátcích, 2 sladkokyselé okurky, pepř, sůl.

Z kýty nakrájíme plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe kousky nasekané cibule, plátky slaniny, na ně položíme osminku sladkokyselé okurky a zavineme. Závitky převážeme nití a obalíme v mouce. Na pekáči rozpálíme olej, vložíme do něj závitky a opečeme rychle s druhou posekanou cibulí ze všech stran. Jakmile pustí šťávu, přidáme (sekané kapary), jalovčinky a koriandr, přiklopíme a pečeme doměkka. Je-li třeba, slabě podlijeme. 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

4 plátky z kýty zvěřiny, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/2 lžíce másla, 4 lžíce bílého vína, vývar.

Náplň: 10 dkg slaniny, malá cibule, sardelová pasta nebo 4 sardelky, citronová kůra.

Slaninu, cibuli a sardele drobně usekáme a smísíme s trochou citrónové kůry.
Plátky naklepeme, nesolíme je. Potřeme je připravenou náplní, srolujeme, sepneme párátkem nebo převážeme nití. Závitky poprášíme hladkou moukou a opečeme je na rozehřátém másle po všech stranách. Pak je dusíme do měkka. Podle potřeby mírně podléváme vodou. Ku konci přidáme víno a krátce povaříme. 

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.